Demirtaş’tan Erdoğan’a: Arasın halktan özür dilesin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine ulaşamadığı yönündeki beyanlarına “Önemli olan bana ulaşmaları değil. Halka karşı özür borçları var. Gitsinler Diyarbakır’a katliamın yapıldığı yere çiçek bıraksın” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine ulaşamadığı yönündeki beyanlarına yanıt verdi.

Sancaktepe ve Pendik’teki mitingiler için Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen Demirtaş, Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine ulaşamadığı şeklindeki beyanlarına ilişkin şunları söyledi:

‘Mesele ben değilim, mesele halk’

“Arkadaşlarım aradıklarını ilettiler. İki küçük kızım da dahil olmak üzere yüzlerce çocuğun orada ölmek üzere olduğunu gördüm. Bebek arabasındaki bebeklerin… Gaz bombası nedeniyle bebekler, yaşlı insanlar yaralılar nefes alamaz hale geldiler. Korumalarım vücudu parçalanmış birini taşıdılar. Yolda vefat ettiğini söylediler, arayarak. İki ölü olduğunu söylediler. İlk etapta yüz yaralı bilgisi geldi. Ben çıktım sağduyu açıklaması yaptım. Yaralı, ölü bilgisi vermedim paniği büyütmemek için.

“Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Eskişehir’de mitingde konuşuyor ve yine bize saldırıyor. Ne bir başsağlığı ne bir geçmiş olsun ne bir üzüntü beyanı var. Ülkenin Cumhurbaşkanı bir saat Eskişehir mitinginde konuştu. Bu vahşi katliama, saldırıya dair tek cümle etmedi. Dolayısıyla kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler, üzüntülerini dile getirsinler. Buyursun Diyarbakır’a gitsinler. Cumhurbaşkanı 77 milyonun cumhurbaşkanı değil mi? Katliamın yapıldığı yere çiçek bıraksın. Mesele ben değilim, mesele halk, halka karşı özür borçları var. Hedef gösterdikleri için.”

Erdoğan ne demişti?

ATV – A Haber ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’daki bombalı saldırıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı telefonla aradığını ama ulaşamadığını söylemişti.

“Yaklaşık bir saattir HDP Eş Başkanı’nı arkadaşlarıma arttırıyorum. Henüz telefonuna ulaşamadığımız için geçmiş olsun dileklerimizi iletemedik bunu da buradan belirtmek istiyorum. Saldırıdaki hedef pazar gününü gölgelemek. Saldırıyı çok daha farklı bir eylem midir tüm bunları Ankara’dan gelecek uzman ekibin çalışmaları ortaya çıkaracaktır. Temennimiz odur ki ölü adeti artmasın, yaralılar şifa bulsun.”

Erdoğan, bugün Ardahan’da yaptığı konuşmada ise “Dün akşam kendisini aradım, telefonuma çıkmıyor. Neden çıkmıyorsun. Bu kadar uzaklar işte. Ben insani görevimi yaptım o kadar. Cumhurbaşkanlığı makamından da açıklama yapıldı. ATV, A haber ortak yayınında da açıklamamı yaptım görevimi bitirdim” dedi.

Bakmadan Geçme