Hdp Final Mitingine Hazır

HDP’nin Cumartesi günü (yarın) Van’da düzenlediği, HDP Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın katılacağı seçimlerin final mitingi hazırlıkları tamamlandı.

Vansesi Haber Merkezi

HDP Van İl Eşbaşkanlığı, Yarın Van’da gerçekleştirilecek HDP final mitingi için Beşyol Ferit Melen Meydanı ve bazı caddeler bayraklarla  süslenerek  bütün hazırlıklarını tamamladı.  Cumartesi günü saat 12.00’da yapılacak mitinge HDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, milletvekili adayları, belediye başkanları ve partililer katılacak. Miting öncesi  Kawa ve  MKM  sanatçıları  da sahne alacak. Eşgenel başkanlar pazar günü yapılacak seçim öncesi son konuşmalarını Van’da yaparak propaganda  sürecini noktalayacaklar. 

Mitingle ilgili HDP seçim bürosunda basın toplantısı düzenlendi.  Toplantıya HDP, DBP İl Eşbaşkanları, HDP Van Milletvekili adayları, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları katıldı.

 Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, başta HDP mitinglerine ve bürolarına karşı yapılan saldırıları kınayarak, sorumlularının hep aynı zihniyet olduğunu söyledi. Dilekçi, partilerine yönelik saldırıların iktidar partisinin hedef göstermesinin ardından başladığını söyleyerek, seçim çalışmalarına başladıkları günden itibaren saldırı yapılmayan tek bir bürolarının ve mitinglerinin olmadığını söyledi.

Tüm halkı bugün yapılacak olan final mitingine davet eden Dilekçi, mitingi Hamdullah Öğe ve Aydın Taşkesen’in anısına düzenleyeceklerini ve yüzbinlerle alanda olacaklarını belirtti. 

Bakmadan Geçme