Kartal: Çözüm Süreci CHP İle Çözüm Bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van Milletvekili Adayı Nadir Kartal: 'Çözüm süreci iki yıl boyunca ertelenmiş ve zamana yayılmıştır. Bir şeyi zamana yayarsanız bunun çözümü mümkün olmayabilir. Çözüm süreci CHP ile birlikte Meclis'te çözüm bulacaktır.'

Rıdvan Can

7 Haziran Genel seçimlerine sayılı günler kala CHP 1. Sıra Van Milletvekili Nadir Kartal Bak Hele Bak Yusuf Konuk Kahvaltı Salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Van'ın en büyük sorununun çözüm süreci ve işsizlik olduğuna dikkat çeken Nadir Kartal, "Ben bir Vanlı olarak en büyük sorunu çözüm süreci ve işsizlik olarak görüyorum.  İnşallah seçilmem halinde bu sorunları parti olarak çözmeye gayret edeceğiz" dedi.

CHP Van Milletvekili Adayı Nadir Kartal, siyaset hocasının babası Kinyas Kartal olduğunu belirterek, "Van'ın sorunlarını 1974 yılından bu yana kendime göre iyi bilen bir siyasetçiyim. Siyaset hocam iyi bir siyasetçiydi, usta bir siyasetçiydi, ben siyaseti ondan öğrendim. Ben dürüstlüğü ondan öğrendim. Bu usta siyasetçi babam Kinyas Kartal'dır. Ben babamın hem oğluydum, hem de 1974'ten sonra siyaset arkadaşıydım. 1974 yılında Adalet Partisi'nin İl Başkanı olarak göreve başladım. Başkanlığım ihtilal yılına kadar sürdü" dedi.

"Kadına şiddet, 12 yıl içinde yüzde bin 200 arttı"

Bağımlılık yaşının 12'ye indiğine dikkat çeken Kartal, "Ben inançlı bir gençlik yaratacağım diyen bu iktidar bağımlı bir gençlik yaratmıştır. Gençler yarına umutla bakmıyor. Benim gençlerim bağımlı olmuş. 12 yıl içinde bağımlılık yüzde 500 artmıştır.  Erciş'de bağımlılık yaşı 12'ye inmiş. Arkadaş Erciş, İstanbul değildir, Tokyo değildir, Paris değildir. Erciş Van'ın bir ilçesidir. Gençliği bağımlı olan bir toplumdan ne bekleyebilirsiniz. Bu iktidarın söylediği hiçbir şeye ben artık inanamam. Kadına şiddet, 12 yıl içinde yüzde bin 200 arttı. Bağımlı gençlik kadına şiddetten çıkıyor. Aile içi huzursuzluktan, aile içi şiddetten gelmektedir. Siz aile içi şiddeti bu kadar yüksek seviyelere çıkarırsanız, o zaman beni inandıramazsınız. Sonra başbakan meydanlarda çıkıp diyor ki hazine tıklım, tıklım dolu, Cumhuriyet Halk Partisi gelecek bu hazineyi hemen bitirecek. Arkadaş hazine tıklım tıklım doluysa sen niye emekliye 2 maaş ikramiye vermiyorsun? Asgari ücreti neden bin 500 TL yapmıyorsun? Bu ikisinden biri yalan, ya hazine bomboş, ya da sen yapmak istemiyorsun" ifadelerini kullandı.

"Çözüm süreci maalesef bu iktidar tarafından sulandırılmıştır"

Seçim ürecini değerlendiren Kartal şunları kaydetti; "Ben bir Vanlı olarak en büyük sorunu çözüm süreci ve işsizlik olarak görüyorum.  Çözüm süreci maalesef bu iktidar tarafından sulandırılmıştır. Çözüm süreci nedir? Bunu bana iktidar partisine mensup kimse izah edemez. Çünkü kendileri de bilmiyor. Çözüm süreci nerede, nasıl, kimlerle olacak. Bu da belli değil. Bakın iki yıl içinde hiçbir cenaze gelmedi. Elbette bizde bunun olmasını isteriz. Ama bunun yarın daha kötü olmayacağına dair bir şey değil ki, bu çözüm süreci iki yıl boyunca ertelenmiş ve zamana yayılmıştır. Bir şeyi zamana yayarsanız bunun çözümü mümkün olmayabilir. Çözüm süreci CHP  ile birlikte Meclis'te çözüm bulacaktır. Van'ın ikinci önemli sorunu işsizliktir. İstatistik Kurumu'nun son açıkladığı rakamlara göre işsizlik Türkiye geneli yüzde 9.9 iken, Van'da yüzde 14 oranına çıkmıştır. Bu da her üç gençten birinin işsiz olduğunu gösteriyor. Bu sorunları da ancak CHP çözer. İnşallah milletvekili seçilmem halinde Van'da diğer 7 milletvekili arkadaşımla Van için çalışacağım."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kartal, seçimlerin Van'a, bölgeye ve ülkeye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Bakmadan Geçme