Cumhuriyet etrafında birleştirler

Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ve yazarları, ‘Sorumluluğu birlikte üstleniyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT TIR’ları haberi nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar için söylediği ‘Bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu’ ifadelerine tepki gösteren bir bildiri yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ve yazarları, ‘Sorumluluğu birlikte üstleniyoruz’ dedi.

Hürriyet  Gazetesinde yer lan habere  göre gazetenin bugünkü sayısında tam sayfa “Sorumlu benim” başlığıyla çıkan bildiride, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” ifadelerine tepki gösterildi.

“Bir gazetenin, bir gazetecinin görevi okurunu bilgilendirmek, halkı tehlikeden, tehditlerden haberdar etmektir” denilen açıklamada, “Biz aşağıda imzası olan çalışan ve yazarlar; Bu haberin tüm sorumluluğunu yayın yönetmenimiz Can Dündar ile birlikte üstleniyoruz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek’ cümlesinin yalnızca Can Dündar’ı değil hepimizi bağladığını ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.   

 

Bakmadan Geçme