Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı

Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) eski devlet hastanesi yanında yeni yapılan modern binasında hizmet vermeye başladı.

Hacı Yılmaz/ Özel Haber

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasar alarak yıkılan Devlet Hastanesi Ek Poliklinikleri yerinde yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan, 10 bin 404 metrekarelik kapalı ve yaklaşık bin 500 metrekare oturma alanına sahip modern Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin iç donanımı ve mimarisi dikkat çekiyor.

2013 yılında yapımına başlanan 75 üniteye sahip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 75 doktorla yeni binasında Van ve bölge halkına daha kaliteli sağlık hizmeti verecek.

Geçen haftadan itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi son teknolojiye sahip sağlık donanımına ve modern ve şık bir konfora sahip.

 "75 ünite ile hizmet vereceğiz"

Yeni hizmet binasıyla ilgili bilgi veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürü Kemal Bingölbali yeni hizmet binasında Van halkına çok daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi. Daha önce kiralanan bir binada hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Bingölbali, "Boşalttığımız binamız yetersiz ve küçük olduğu için Van halkına istediğimiz düzeyde kaliteli sağlık hizmet sunamıyorduk. Eski binamız 50 ünite kapasitesine sahipti. Modern yeni binamızda 75 ünite bulunmaktadır.  Daha geniş ve daha ferahtır. Eski binamızda 51 doktorumuz vardı. Yeni merkezimizde 75 doktor olacak. Tam kapasiteyle hizmet verebilmemiz için 25 doktora daha ihtiyacımız var. Bunun içinde gerekli başvuruda bulunduk" dedi

"Yol sorunumuz var"

Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yol sorunu bulunduğuna işaret eden Kemal Bingölbali  "10 bin 404 metrekarelik kapalı ve yaklaşık bin 500 metrekare oturma alanına sahip merkezin yol sorun bulunmaktadır.  Hastane caddesinden merkezimize geniş ve sağlıklı yol bağlantısı yapılması gerekiyor. Bu sıkıntımız giderildiği daha rahat hizmet akışı sağlanacaktır.  Tabi şuan taşınma sürecindeyiz. Resmi olarak açılış yapılmadı.  İki hafta içerisinde merkezimiz oturmuş olacak. Burada Van halkına en iyi hizmeti sunacağız. İhtiyacımız olan doktorlar atandığında hasta sayısında artış olacağını düşünüyoruz. Hastalarımıza ilk aşamada 15-20 günlük ara ile randevu alarak tedavi oluyorlar. Doktor sayımızda artış olduğu zaman bu süre doğal olarak daha kısa olacaktır.  Merkezimiz Van'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme