Çatak'ta Tiyatro Ev Şiir Gecesi

Van'ın Çatak Yatılı Bölge Okulu (YBO) görsel sanatlar öğretmeni koordinesinde düzenlenen etkinlikte Kaymakam Uhut Emre Koyuncu’nun okuduğu şiir programa damga vurdu.

Görsel sanatlar öğretmeni Serdar Çakmakçı ve öğretmen arkadaşları tarafından hazırlanan “bende bi hal var” tiyatro şarkı ve şiir programı Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. Serdar Çakmakçı'nın hem yazıp, hem yönetip, hemde oynadığı tiyatro oyunu sıra dışı bir yöntemle, ilginç ses kayıtları ve efektleri eşliğinde jest ve mimiklerle sergilenince izleyenlerin şaşkınlığı ve büyük beğenisini toplandı. Programda Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş, Mevlana Celaleddin Rumi'e ait ”Etme” şiirini okudu. Okuduğu şiirden sonra kısa bir konuşma yapan Taş, "Şiiri sizlerinde bildiği gibi çok ünlü popüler usta şair ve sanatçılar tarafından da ele alınmış güzel bir şiiri onlardan sonra okumam beni çok heyecanlandırdı. Umarım beğenmişinizdir" dedi. 
Programın finali ilçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu yaptı. Kaymakam Koyuncu'nun kendi yazdığı ve okuduğu “Çatak” adlı şiiri salondakiler tarafından oldukça beğenilerek uzun süre alkışlandı. Okuduğu şiirden sonra bir konuşma yapan Kaymakam Koyuncu, "Siz değerli dinleyicilere kendi yazdığım Çatak adlı şiiri okudum. Her insan mutlaka bir dörtlük dahi olsa şiir yazmıştır. Böylesine güzel başarılı bir etkinliğin hazırlanmasında başta öğretmenimiz Serdar Çakmakcı ve nezdinde tüm emeği geçenleri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme