Güzel Sanatlar Lisesi Sergisine Yoğun İlgi

Tuşba ilçesindeki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan el işi sanatları sergisi büyük ilgi gördü.

Düzenlenen sergiye AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Karaturna, İlçe Nüfus Müdürü Cevdet Soygüder, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Salih Şirazi, İlçe Müftüsü Zahit Demirel, İlçe Malmüdürü Muğdat Enterili, İlçe Tapu Müdürü Alaattin Unutur, Vakıf Müdürü Übeydullah Arvas, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ferhat Dündar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ferhat Dündar, “Tuşba Güzel Sanatlar Lisesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı geleneksel yılsonu karma resim sergisini halkımızın estetik beğenisine sunmuş bulunmaktayız. Sergimizde öğrencilerin el emeği göz nuru niteliğinde sanat değeri yüksek birbirinden güzel eserler sergilendi. Yapılan çalışmalar; yağlı boya, bakır folyo, akrilik, yakma, filografi, linol, pastel boya, karakalem, ytong, afiş tasarım, ahşap rölyef tekniği ile bu çalışmalar bir yılık emeğin karşılığıdır. Okulumuzda birçok yetenekli öğrenci eğitim görmektedir. Hepsinin de çalışmaları bizim açımızdan büyük bir sanat değeri taşımaktadır. Fakat takdir edersiniz ki hepsini burada sergilemek, halkımızın beğenisine sunmak mümkün değildi. Bu bakımdan yaklaşık bin eser içerisinden 300 tanesini bu sergimizde sunmuş bulunmaktayız. Emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize, idari arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Açılış konuşmasının ardından dilek ve temennilerini bildiren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, “Bu güzel okulumuzda çok başarılı müdürümüz, çok başarılı öğretmen ve öğrencilerimiz var. Daha önce bu güzide okulumuzun düzenlemiş olduğu Türk sanat musikisi konserlerine de gittim. İlimize bu tür etkinlikleri kazandıran böyle bir kurum ve müesseseyi bizimde korumamız lazım. Daha önce de kendilerine okul sözü vermiştim ve inşallah ileriki yıllarda bu yeni yapmış olduğumuz okulumuzu kendilerine tahsis edeceğiz. Şimdiden kendilerine başarılar dileyerek, sergimizin hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulunuyorum” diye konuştu.
Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan el işi sanatları sergisi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Bakmadan Geçme