Yüksekdağ: Asıl Size Geçmiş Olsun

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Gevaş mitingine katıldı. Belediye binası önünde halka hitap eden Yüksekdağ, HDP bürolarına yapılan saldırılardan hükümetin sorumlu olduğunu kaydederek, “Geçmiş olsun diyerek artık bu sorumluluktan sıyrılamazsınız. Asıl size geçmiş olsun bu halk size 7 Haziran'da hak ettiğiniz cezayı verecek' dedi.

İlhan Siyahtaş

Türkiye'nin her yerinde HDP seçim bürolarına saldırıların olduğunu ve yapılan bu saldırıların arkasında hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu ileri süren Yüksekdağ, "Bize saldıranlar bunu çok iyi bilsin. Biz sadece bu halkın önünde eğiliriz. Şimdiye kadar hiç bir gücün önünde eğilmedik” dedi.

Kalabalık araç konvoyuyla Gevaş İlçesine giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Van Milletvekili adayı Yüksekdağ, düzenlenen mitinge katıldı.

HDP seçim bürolarına  yapılan saldırılara  değinen Yüksekdağ, saldırıların arkasında hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu ileri sürdü. Yüksekdağ, "Bize saldıranlar bunu çok iyi bilsin. Biz sadece bu halkın önünde eğiliriz. Şimdiye kadar hiç bir gücün önünde eğilmedik. Kalleşliğin hainliğin karşısında da yine dimdik duracağız. Onlar en kalleşçe planlarını yapsınlar. 7 Haziran'a kadardır bu oyunların ömrü. Artık onların ömrü daraldı, vadesi geldi. Kendi vadelerini sürelerini uzatmaya çalışıyorlar. Bir buçuk ay boyunca 70'den fazla seçim büromuza saldıranlar bize her gün saldırı emri veren siyasi iktidar AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başkası değildir" dedi.

“Bunlar yavuz hırsız”

Ak Parti hükümetinin 13 yıldır mağdur edebiyatı yaptığını ifade eden Yüksekdağ, "Mağduriyet edebiyatı yapa yapa halkımızın inançlarını değerlerini sömüre sömüre en büyük zalim sömürücü haline geldiler. 13 yıl boyunca mağduriyet edebiyatı yaptılar. Bunlar yavuz hırsız, kendileri çalarlar ev sahibini haksız çıkarırlar. Bakın Türkiye'yi soyup soğana çevirenler bunlar değil mi? Çuval çuval parayı ayakkabı kutularında kendi odalarında istif edenler, balya, balya topladıkları o paraları sabaha kadar taşıyıp da sıfırlayamayanlar bunlar değil mi? 13 yıl boyunca hırsızlık yaptılar ama sorarsınız onlar hırsız değil, onlar haksız değil, haksız olan Türkiye halkları. Utanmasalar karşımıza çıkıp çaldırmasaydınız diyecekler. Bunlar bu kadar utanmazlardır" dedi.

Sorumluluktan sıyrılamazsınız”

HDP'nin barajı aşmaması için Ak Partinin elinden geleni yaptığını belirten Yüksekdağ, "Adana ve Mersin’de seçim büromuzu bombaladılar. Sorumlusunu soruyoruz biz değiliz diyorlar. Bizde karşıyız bu saldırılara diyorlar. Ama bundan bir ay önce HDP'nin barajı aşmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. MİT'te TSK'da bizim emrimizde diyen bunlardır. Geçmiş olsun diyerek artık bu sorumluluktan sıyrılamazsınız. Asıl size geçmiş olsun bu halk bu halk size 7 Haziran'da hak ettiğiniz cezayı verecek" dedi.

 

Bakmadan Geçme