TOKİ Ödemeleri Yeniden Yapılandırılacak

Milletvekilliği seçim çalışmalarına katılmak üzere Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOKİ konutlarında yaşayan Vanlıların borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Önceki gün Erciş de düzenlenen Ak Parti mitingine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada, TOKİ konutlarında yaşayan Vanlıların borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

Sıkıntıları çözmek ve halka hizmet etmek için siyaset yaptıklarına vurgu yapan Arınç, ” TOKİ konutlarında yaşayıp ödemelerde sıkıntı çekenler, bizi biraz rahatlatın diyenler emin olsun. En uygun şartlar ile TOKİ’nin sizden olan alacaklarını yeniden yapılandıracağız. Başkasına rica edecek halimiz yok, TOKİ bu hükümetin elinde, hükümet söz veriyorsa yapar”  diyerek 20 bin TOKİ sakinini sevindirecek müjdeli haberi verdi.

Erciş’te planlanan ancak mülkiyet sorunu nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemeyen kentsel dönüşüm konusuna da değinen Arınç, “Başbakanımızın talimatı ile TOKİ uzmanları Erciş’e gelmiş. Ömer Çaha Hocamız konuyla ilgileniyor ve güzel haberler verdi. Önemli mesafe alınmış ve kısa zamanda kentsel dönüşümü de yapacağız” dedi. 

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan,  TOKİ ödemeleri konusunda geçen hafta içinde  yaptığı basın açıklamasında, Van’da yaşanan depremler sonrasında AFAD tarafından TOKİ’ye yaptırılan konutlarda yaşayan halkın sorunlarının, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na iletildiğini belirtmişti.

TOKİ sakinleri ödemelerde  ne zaman nasıl bir yapılandırmaya  gidilleceğini merakla beklerken Ak Parti  yetkilileri  TOKİ geri ödemeleri  ile ilgili  yapılandırma ve  açıklamanın Başbakan Ahmet Davutoğlyu'nun 30 Haziran 2015  günü Van  mitinginde yapacağı konuşmada  açıkllayabileceğini  belirtitler. 

Bakmadan Geçme