Alpaslan TOKİ sorunların Davutoğlu'na iletti

Van’da yaşanan depremler sonrasında AFAD tarafından TOKİ’ye yaptırılan konutlarda yaşayan halkı ziyaret eden AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, TOKİ konutlarında oturan halkın sorunlarının Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na iletildiğini söyledi.

‘AMAÇ HİZMETİ KÜÇÜMSEMEK DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK OLMALI’

TOKİ konutlarında oturan halkın sorunları ile ilgilendiklerine dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Halkımızın makul, mantıklı ve meşru olan, toplumsal sorun ve istekleri ile yakından ilgileniyoruz. Milletvekili adaylarımız ve parti teşkilatlarımızla birlikte, çözüm için çalışıyoruz. Bu konuda yapılabilecek her türlü girişimde bulunuyoruz. Ancak TOKİ konutlarında bir takım sorunların yaşanması, 1 yıl içinde 17 binden fazla konutun, dünyaya örnek olacak şekilde AK Parti iktidarı tarafından yapıldığını kimseye unutturmasın. Böylesine büyük bir hizmeti küçümsemek ise insafsızlık olur. Çünkü bir yanda dünyaya örnek olacak bir hizmet anlayışı var, diğer yanda ise Van’a getirdiğimiz suyun dağıtımını dahi yapamayan, insanları tankerlerle taşınan suya mahkûm bırakan ideolojik siyaset anlayışı var. Çalışmayanlara ses çıkarmayıp, üretilen hizmetlerin küçümsenerek eleştirilmesi,  hak ve adalet değildir. ” dedi. 

‘VAN’DAKİ TOKİ KONUTLARININ SORUNLARI BAŞBAKANA ULAŞTIRILDI’

TOKİ konutlarında oturan halkın yüreğine su serpen AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “TOKİ konutlarında oturan halkımızla çok sayıda toplantı yaparak sorunlarını not aldık. Ardından üzerinde çalıştık ve herkesi ilgilendiren toplumsal sorunları ayrıştırıp bir rapor hazırladık. Konut fiyatları, taksilerin ertelenmesi, taksit sayılarının arttırılıp miktarların düşürülmesi, Erciş’teki kentsel dönüşüm gibi sorun ve isteklerin yer aldığı raporumuz, Ağrı Mitingi’ne geldiğinde Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na Van Milletvekili Adayımız Prof. Dr. Ömer Çaha tarafından ulaştırıldı. Başbakanımız konuyla bizzat ilgileniyor. Van mitingine geldiğinde rapor ile ilgili sonuçları bizlerle paylaşılmasını bekliyoruz” dedi. 

‘SU SORUNUNU ÇÖZMEK BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÖREVİ’

TOKİ konutları başta olmak üzere Van’ın 50 yıllık su ihtiyacını gidermek için Hükümet’in Devlet Su İşleri aracılığı ile yeni bir içme suyu hattı çektiğine vurgu yapan Faruk Alpaslan, “Hükümetimiz Van’a suyu getirdi, suyun şehir içi dağıtımı ise Van Büyükşehir Belediyesi’nin görevi. Su sorununu çözme görevini yerine getirmek yerine, halkımızı ‘görevimiz değil’ diyerek tankerlerle su taşımak zorunda bırakılması yanlış bir uygulama. Halka siyaset yerine hizmet edilmesi gerekiyor, Hükümet Van’a suyu getirdi, halk su istiyor, belediye ise mazeret üretiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin musluklardan kan akıtarak halkı tehdit etmek yerine, su akıtarak hizmet etmesi gerekiyor. Hükümetten, Ankara’dan gelmesi gerekeni biz getireceğiz, siz de halkın istediği hizmeti üretmelisiniz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, tüm siyasi aktörleri ve yerel yönetimleri el ele vererek halka hizmet etmeye davet ediyorum” dedi. 

 

Bakmadan Geçme