Van’daki İntiharlar İçin Özel Çalışma Başlatıldı

- Van Valisi İbrahim Taşyapan, son zamanlarda meydana gelen intihar olaylarını araştırmak için özel bir ekiple çalışma başlattıklarını belirtti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Taşyapan, son zamanlarda yaşanan üzücü intihar olaylarının araştırılması ve azaltılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan uzman istediklerini söyledi. Taşyapan, “İntihar olayı üzücü bir hadise. Bu tür vakalar biliyorsunuz özel olaylar. Dolayısıyla bunların çok profesyonelce yaklaşılması gereken hadiseler. Bu konuda yetkili olmayan insanların olaya müdahale etmesi, bazen olayın tersine de çevrilebilir, aynı uyuşturucu gibi. Onun için bu tür konularda aileler ve geride kalanların hassasiyetini de anlamak gerekiyor. Çok bilgi vermiyorlar. Konuşulan herkes ‘hiç bir sıkıntısı yoktu, bir şeyi yoktu’ deniliyor. İnsanların dediğine inanmak zorundayız. Çünkü geride kalanlar acıyı yaşadığı için, o acının arasında da çok fazla insanları iğneleyici veya soru, bilgi almak gibi durumlar ters durumlar” dedi. 
Haber yapılırken veya konuşurken bu konularda çok dikkat etmek gerektiğini, teşvik edici veya başka taraflara çekilmemesi hususunda dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Vali Taşyapan, “Bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze talimatta bulundum. Bakanlığımızdan özel bir uzman ekip gelerek burada bir araştırma yapılmasını talep ettim. O çalışmalara başladık. Üniversitemizle de işbirliği yapacağız bu konuda. Bu çok nazik bir konu yani. Bu konuda konuşmak da sıkıntılı bazen. Basının bunları haber yapma biçimi bile çok önemli. Çünkü bazen teşvik edebiliyor, bazen başka şeyler olabilir. Onun için buna çok profesyonelce yaklaşılması gerekir” ifadelerini kullandı.
Batman’da bu konu ile ilgili yapılan çalışmaları da incelediğini söyleyen Vali Taşyapan, “Batman örneğini de incelettiriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz o örnekler üzerinde de çalışıyor, orada neler yapıldığı konusunda. Bütün bunlardan faydalanarak biz de bir eylem planı ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme