Van’da Trafik Haftası Etkinlikleri

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından “Trafik Haftası” nedeniyle 4 bin öğrenciye trafik eğitimi verildi.

“Trafik Haftası” nedeniyle Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ve güvenliği adı altında eğitimler verdi. İskele Mahallesindeki Yaşar Kemal Parkı’ndaki çocuk trafik parkında öğrencilere ilk önce trafik kuralları eğitimi verildikten sonra, akülü arabalarla öğrencilere trafik kurallarına nasıl uyulması gerektiği uygulamalı bir şekilde gösterildi. ‘Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır’ sloganıyla yürütülen çalışmalar 4 Mayıs ile 11 Mayıs 2015 tarihleri arasında Van Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu birçok etkinlik ve sinevizyon gösterileri yoğun ilgi gördü. Bir hafta boyunca 4 bin öğrenciye trafik kuralları eğitimleri verildiğini belirten yetililer, hedeflerinde 50 bin öğrenciye eğitim vereceklerini belirttiler.
Trafik eğitimi veren polislerin soru cevap şeklinde öğrencilerle yakından ilgilenmeleri, derse olan ilgiyi arttırdı. Rekabet Okulu’ndan gelen öğrencilerden Hayrünisa Ölmez, trafik kurallarına uyulması gerektiğini ve bu anlamda herkesin uyması gerektiğini belirterek, “Okula giderken çok dikkat ediyorum. Kurallara uymak çok güzel. Işıklarda özellikle sağa sola baktıksan sonra karşı tarafa geçmeliyiz’’dedi.
Hüsnanur Sönmez isimli öğrenci ise, “Çok mutlu oldum iyiki buraya geldik. Burada trafik kurallarına uymalıyız ve arkadaşlarımızla yollarda şakalaşmamalıyız’’şeklinde konuştu.
Minik öğrencilerin doyasıya eğlendiği parkta hem trafik kurallarına uyulması gerektiğini hem de yollarda dikkatli olmaları bilincine varmaları onları çok mutlu etti. Daha sonra akülü arabalarla park içinde tur atan öğrenciler, öğretmenleri tarafından okullarına geri götürüldüler.

Bakmadan Geçme