Alpaslan: 'Annelerimiz Baş Tacıdır'

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “10 Mayıs Anneler Günü” dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Toplumu ruhu ile yaşatan, yüreği ile ısıtan, şefkati ile kuşatan annelerimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.

Peygamber Efendimizin “Cennet, anaların ayakları altında” diyerek annelerin önemine ve gönül rızalarına dikkat çektiğine değinen AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Bir insanın cennete girmesi için anne ve babasının rızası alması gerekiyor. Böylece aile huzuruna ve bütünlüğüne dikkat çeken Peygamberimiz (S.A.V), toplumun yapı taşı olan ailede, huzuru sağlam temeller üzerine oturtarak, huzurlu bir toplum oluşturmak istemiş. Huzursuzluğun tırmandığı, kan ve gözyaşının sel olduğu dünyada, halkımızın yaralarını sarmak, kardeşlik hukukunu pekiştirmek ve toplumsal huzurumuzu kalıcı bir şekilde tesis etmek için, annelerimize ve onların şefkatine her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var” dedi.
Batıdan yansıdığı gibi yılda bir gün anneleri hatırlamak, sonra unutmanın bizim kültürümüzde yeri olmadığının altını çizen Alpaslan, “Bizleri dünyaya getiren, besleyip büyüten, ruhu ve yüreği ile yaşatan annelerimiz, aslında toplumu yaşatıp, yarınlara hazırlıyor. Bizim için çok değerli olan, cennete girmemiz dahi rızalarına bağlı olan anne ve babalarımızı, senede bir gün yerine her an hatırlayarak, yaşıyorlarsa onlara hizmet edip, gönüllerini alarak, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlayarak, dünyalarını ve dünyamızı cennete çevirmemiz gerekiyor. Ölmüşler ise onlar adına hayır hasenatta bulunarak ahret hayatında da yanlarında olmamız evlatlık görevimizdir. Bu vesile ile tüm annelerimizin anneler gününü kutlar, yaşayan annelerimize hayırlı huzurlu, sağlıklı uzun ömürler dilerim. Vefat etmiş olan annelerimize de Rabbim merhameti ile muamele etsin, makamları ve mekânları cennet olsun” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme