“Türkiye’nin Birinci Sınıf Kürt Vatandaşıyım”

Biz hiçbir şeyden korkmadan ve çekinmeden Başkale’ye gidip yatırımlarımızı yapacağız. Yatırımlarımızla Başkaleliyi huzura refaha kavuşturacağız. Siz benim ne Kürtlüğümü, ne de ülkeme bağlılığımı değiştiremezsiniz. Ben Alaslan: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birinci sınıf Kürt vatandaşıyım.

Başkale ziyareti sırasında yapılan saldırı sonrasında Van’daki seçim bürosunda partililere hitap eden Ak Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Başkale’den ziyaretimize gelen hemşerilerimiz  ‘büyük bir şeref ve onurla sizi kabul ediyoruz’ diyor. Başkaleliyim ve hiçbir zaman ilçemle irtibatımı koparmadım, birçok akrabam hala orada oturuyor. Ayrıca Başkale’de öyle asil, öyle şerefli aileler, tarih boyunca öyle kadim büyük aşiretler var ki, anlatsanız bitiremezsiniz. Ancak kendini bilmez üç beş tane kendini bilmez o güzelim esnafımızı haraca bağlamış, Başkale’ye gelecek yatırımları sürekli engellemişler. Başkaleli olarak milletvekili aday olmuş ve ilçeme hizmet etmek için çalışan bir siyasetçiyim. Halkın gönlünün bizimle olması, getireceğimiz hizmetler ile gençlerimizin iş güç sahibi olacak olması, tehdit ile baskı kurdukları halkın daha iyi şartlarda yaşayacak olmasından korkuyorlar. Bu nedenle getireceğimiz hizmetlere engel olmak istiyorlar. Bir Başkaleli olarak ilçeme eli boş gitmek istemedim. Bu nedenle yüksek okul yapılacağı, Süt Üreticileri Birliği’nin bir an önce hayata geçirileceğini söylemek için gittim. Siz Başkale’nin asil halkını kurtarmamış batırmışsınız. Atanan 300 öğretmen ile biraz olsun iş yapmaya başlayan esnaf, getireceğimiz hizmetleri öğrenince mutlu oldu, hayır dua etti.

“HALKI TEHDİT EDENE MAĞDUR DEĞİL ZALİM DENİR”

Silahlı örgütün arkasına sığınarak halkı tehdit edenlerin mağdur rolü oynayarak Türkiye’yi kandırmaya çalıştığına dikkat çeken Alpaslan, “Halkı tehdit ederek baskı kurmaya çalışanlar, ne karar mağdur rolü oynarsa oynasınlar, zalimliklerini gizleyemezler. Ben onları çok iyi biliyor ve tanıyorum, onlar da beni çok iyi biliyor ve tanıyor. Bizi tahrik etmek için yaptıkları saldırılarda, bir işaret ile karşılık verebilirdik. Ancak karşılık verseydik çok iyi mağdur rolü oynayacaklardı. Artık biz de halk da bu oyunların farkındayız. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz yatırım yapacağız, Başkale’ye hizmet götüreceğiz” dedi.

“HALK ÖZGÜR HÜR İRADESİ İLE OY KULLANMAK İSTİYOR”

HDP’nin isminde yer aldığı gibi demokrat olması gerektiğine vurgu yapan Alpaslan, “Halkımız özgür iradesi ile oyunu kendisi kullanmak istiyor. Partilerinin isminde yer aldığı gibi demokrat olmaları ve halkı baskı altına almadan, özgür iradesi ile oy kullanmaya teşvik etmeleri gerekiyor. Ancak bugüne kadar halkı hep baskı altına almak istediler, her türlü zorbalığı yaptılar, sonra da hiçbir şey yapmamış gibi mağduriyet rolü oynadılar. Bu topraklarda meydana gelen faili meçhul cinayetlerde, toplumun güven ve huzurunun bozulmasında, yatırımların gelmeyişinde, halkımızın işsiz kalmasında en büyük sorumluluk bize saldıranların. Çünkü insanı yaşatmak yerine, öldürmek veya tehdit etmekle varlığınızı sürdürüyorsunuz. . Biz hiçbir şeyden korkmadan ve çekinmeden Başkale’ye gidip yatırımlarımızı yapacağız. Yatırımlarımızla Başkaleliyi huzura refaha kavuşturacağız. Siz benim ne Kürtlüğümü, ne de ülkeme bağlılığımı değiştiremezsiniz. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birinci sınıf Kürt vatandaşıyım. Başkale’ye İl Başkanım, büyüklerim ve gençlerimizle hizmet etmek için gittik, gitmeye de devam edeceğiz. Korkunun ecele faydası yok, siz ne kadar korkarsanız korkun, halka buluşmamıza ne kadar engel olmak isterseniz isteyin başaramayacaksınız. Çünkü halkın gönlü bizden yana. Durmak yok yola devam” dedi.

Bakmadan Geçme