NİKE FUTBOLSEVERLERİ BULUŞTURDU

Nike sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 81 ilde düzenlenen Nike Halı Saha Ligi Van’da Sevimli Halı Saha’da başladı. Büyüklerde 14 takım, Liselerde ise 64 takım mücadele ediyor.

Rıdvan CAN
Türkiye'de 81 ilde Nike sponsorluğunda düzenlenen; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından desteklenen Liseler ve Büyükler Arası Nike Halı Saha Ligi Van’da kıran kırana geçiyor. Sevimli Halı Saha’da oynanan, hakemliğini Sinan Seven'in yaptığı çeyrek final müsabakasında rakibi Haçort Ünited takımını 7-3 gibi farklı bir skorla yenen Kobraspor yarı finale yükseldi.

2 Mayıs 2015 Cumartesi günü başlayan turnuvanın finali 10 Mayıs Pazar günü Sevimli Halı Saha'da oynanacak ve Büyükler ve Liseler'de şampiyon olan takımlar Mayıs veya Haziran aylarında İstanbul’da Van'ı temsil edecek. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Nike Halı Saha Ligi Van elemelerinin dördüncüsünün yapıldığı turnuvaya büyüklerde 14, Liselerde ise, 64 takımın katıldığını ifade ederek, kıran kırana geçen maçlara rekor sayıda katılımın olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Tüm takımlara ve idarecilerine başarı dileyen İnanç, sporculara centilmen bir lig dileğinde bulunarak, “Müsabakalar sonunda İlimizi temsilen iki takım Türkiye elemelerine katılarak Van’ı en temsil edecek.

Nike'nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği halı saha turnuvasını bu yılda Sevimli Halı Saha'da başladı. 4 yıldır Sevimli Halı Sahada yapılan Nike Halı Saha Futbol Turnuvasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sevimli Halı Saha işletme sahibi Nurettin Sevimli; Nike Halı Saha Ligi’nin gençler ve tüm futbol severler için özel ve güzel bir fırsat olduğunu belirterek, tüm futbol severleri Sevimli Halı Saha’da düzenlenen turnuvaya davet etti. Sevimli, Nike Halı Saha Ligi’nin futbol oynamaya hevesli insanlarımız için güzel bir fırsat olduğunu dile getirerek, Nike’nin düzenlemiş olduğu Halı Saha Ligi ile amatör futbol ruhunun profesyonelleştirilmiş halinin sahaya yansıdığını söyledi.

Bakmadan Geçme