HDP Adaylarından Esnaflara Ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili adayları seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri ve halk toplantılarıyla sürdürüyor. Adaylar seçim çalışmaları sırasında halktan yoğun ilgi görüyor.

Vansesi Haber Merkezi

HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Havya, HDP Van Milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler, Tuba Hezer, Remzi Özgökçe, AdemÖzcaner ve Selami Özyaşar, Cumhuriyet caddesinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Daha sonra FeqiyiTeyran parkında halkla bir araya gelen adaylar, halkla sohbet etti.

 Yurttaşlarla sohbet eden HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Van halkından güçlü bir destek beklediklerini belirterek “Van halkı üzerine düşeni yıllardır yapıyor. 7 Haziran’da yapmaya devam ederek bu barajı aşmaya kararlıdır. Görmüş olduğumuz ilgi bunun göstergesidir” şeklinde konuştu.

Adaylardan Selami Özyaşar’da  “Halkımız bize ‘sizinleyiz’ diyor.  Bu temelde bizde 8 Haziran’da gençlerimizle kadınlarımızla yeni bir yaşam kuracağız” dedi.

HDP Van Milletvekili adaylarından Adem Özcaner ise, halkın kendilerine olan ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirterek “Halkın adayları halkın içinde, AKP nerede” diye konuştu.

MURADİYE

Muradiye’de HDP’li kadınlar seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde düzenledikleri toplantılarda halkla bir araya geldi.

HDP Kadın Meclisi çalışanları seçim çalışmaları kapsamın Babacan mahallesinde düzenledikleri toplantıda kadınlarla bir araya gelerek  7 Haziran seçimleri ve kadınlara yönelik uygulanan şiddet hakkında  bilgi verdi. Yapılan toplantıya Muradiye Belediye Eşbaşkanı Safure Güneş, Kadın Belediye Meclis üyeleri Ayfer Sayat, Dilek Güler, Safiye Kalkıcı ve  HDP Kadın aktivistlerinden Rojbin Akdağ katıldı.

Konuşmasında kadına yönelik şiddete de değinen Güneş,  iktidarın kullandığı dilin kadın cinayetlerinin artmasına neden olduğunu ileri sürdü.  Son dönemlerde Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş’te kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Güneş,  “Kadın ev de dayatılan zorluklar ve çaresizliklerle intihara sürükleniyor. Biz buna intihar demiyoruz. Çünkü sistemin eliyle gerçekleşen cinayetlerdir. diye konuştu.

Rojbin Akdağ ise, “ Biz kadınlar olarak, kadınları köleleştirmek  üzerine kurulan düzene karşı 7 Haziran seçimlerinde HDP’ ye oy vererek sesimizi yükseltmemiz lazım” şeklinde konuştu.

EDREMİT

HDP Van Milletvekili adaylarının seçim çalışmaları kapsamında Edremit’te esnafları ziyaret etti.

HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan ve Zozan Yeliz Yıldırım Edremit’te esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP'li adaylara Edremit Belediye Eş Başkanı Abdülkerim Sayan, HDP, DBP Edremit ilçe örgütü Eşbaşkanları ve yöneticileri eşlik etti. Adaylar ziyaret ettikleri esnaflar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Esnafların sorunlarını dinleyen HPD'li adaylar Botan ve Yıldırım burada yaptıkları konuşmalarda Türkiye halklarının sosyal, ekonomik, tarihi ve kültürel alanlarda kangrenleşen büyük sorunlarının olduğunu ama tüm bu sorunların sağlıklı ve kalıcı çözümün adresinin HDP olduğunu söyleyerek halktan HDP'nin yeni yaşam anlayışına destek vermelerini istedi.

 Adaylar esnaf ziyaretinin ardından Edremit Belediyesini ziyaret etti.

 

ÖZALP

HDP Özalp  İlçe Başkanlığı, 7 Haziran seçim çalışmalarına mahalle toplantılarıyla başladı.

HDP DBP Özalp ilçe örgütleri ve Belediye Eşbaşkanları Handan Bağcı ile Şerefettin Özalp'ın bulunduğu seçim komisyonu, Sugeçer (Qertelan), Aşağı Ayazca (Keşiş) ve Memetalan Mahallerinde yurttaşlar ile bir araya gelerek 7 Haziranda yapılacak genel seçimlere ilişkin halkla ile sohbet etti.

Sugeçer Mahallesi Halk evinde yapılan toplantıda konuşan  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Özalp İlçe Başkanı Yakup Almaç, Tüm halkın seferberlik ruhuyla çalışması gerektiğini belirterek "Sizler ile bir araya gelmemizin sebebi oy istemek değil, sizlerden bugün itibarı ile partimizin birer üyesi gibi çalışarak 7 Haziran seçimlerinde barajları yıkmanızı istiyoruz.  Onun için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme