Tamince: Kürt Sorunu İhracatta Bahane Değildir

Van’da, Türkiye’nin önemli ekonomi dergileri olarak kabul edilen Capital ve Ekonomist dergileri iş birliğiyle Aile Şirketleri 2023 zirvesi düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda  düzenlenen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği zirveye konuşmacı olarak Rixos Otelcilik CEO’su Fettah Tamince, Doğtaş Mobilya ve Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Helvacızade Gıda CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve Ernst&Young Vergi Hizmetleri Lideri Erdal Çalıkoğlu katıldı. Şirket yöneticileri ve aile şirketlerine ait püf noktaların paylaşıldığı zirvede ayrıca genç girişimcilere de önemli bilgi sunuldu. Bölgede yoğun olan aile şirketleri için önemli bir eğitim niteliğinde olan zirvede konuşan Türkiye’nin önemli iş adamları, başarılı olmanın yollarını ve özellikle aile şirketlerinde olması gereken kurallara değindi.

“KÜRT SORUNU İHRACATTA BAHANE DEĞİLDİR”
Doğtaş Mobilya ve Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Helvacızade Gıda CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve Ernst&Young Vergi Hizmetleri Lideri Erdal Çalıkoğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Rixos Otelcilik CEO’su Fettah Tamince, işletmelerde finansmanın önemine değinerek, Van’da yüzde 90 finansçısız işletme işlettiğini iddia etti. Bütün ihracatı 36 milyon dolar olan Van’ın; işletmelerin dar olduğu, şirketlerin çokta büyümediği bir yer olduğunu gösterdiğini ifade eden Tamince, “Bu niye böyle diye sorulduğunda, ‘biz Vanlı olduğumuz için 3 bin 500 dolar da fert başına gelir var. İstanbul’dan da çok uzağız. Zaten Kürt sorunu var, çözüm süreci de şöyle oldu, millette kavga etti’ diyorlar. Bunların hepsi realite ama hiçbiri Van’ın 36 milyon dolar ihracatta kalmasına sebep değil. 125 milyon nüfuslu bir bölgenin merkeziysek, 400 milyon dolarlık bir bölgenin merkezi de olabilirsiniz” dedi.
Zirve, konuşmacılara hediye takdim töreniyle sona erdi.

Bakmadan Geçme