Vanlı Tekvandoculardan Türkiye Üçüncülüğü

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen “Taekwondo Poomse Türkiye Şampiyonası”na katılan Vanlı sporcular büyük başarı gösterdiler.

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan “Taekwondo Poomse Türkiye Şampiyonası” Konya 100. Yıl Spor Salonu’nda 600 sporcunun katılımıyla yapıldı. Minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen Tekvando Poomse Türkiye Şampiyonası’na 14 sporcu ile katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando Takımı; 4 minikler, 3 yıldızlar, 6 gençler ve bir de büyükler kategorisinde mücadele sergilediler. Vanlı tekvandoculardan M. Hamza Kızılarslan, Hamza Yılğın ve Hazar Koç aldıkları derecelerle Taekwondo Poomse Türkiye Şampiyonası, genç erkekler takım şampiyonasında ise Türkiye üçüncüsü oldular.
Ödül töreninin ardından konuşan Tekvando Antrenörü Ömer Kızılarslan, Konya’da yapılan Taekwondo Poomse Türkiye Şampiyonası’na 14 sporcuyla katıldıklarını belirterek, “Sporcularımızın sergiledikleri müsabakalar oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. Sporcularımız Takwondo Poomse Türkiye Şampiyonası’nda üç farklı kategorilerde aldıkları derecelerle Genç Erkekler Takım Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü oldular. Buradan dereceye giren bütün sporcularımızı kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme