Davayı Kazandılar TOKİ Konutlarnı Kaybettiler

2011 yıllında Van'da yaşanan depremin ardından ağır hasar tespiti raporuna yönelik dava açan yaklaşık bin 500 hak sahibinin davaları sonuçlanmaya başladı. Ağır hasarlı konutları İdare Mahkemesi kararı ile orta hasara dönüştürülen vatandaşların AFAD tarafından verilen TOKİ konutları geri alınıyor.

Davayı Kazandılar TOKİ Konutlarnı Kaybettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cengiz Siyahtaş

Deprem sonrası konutları ağır hasarlı olarak tespit edilen yaklaşık  bin 500 hak sahibinden davaları sonuçlanan Van'da 65, Erciş'te 20'nin üzerinde hak sahibinin TOKİ konutları AFAD tarafından geri alınıyor.

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre mahkeme kararı sonrası ağır hasardan orta hasara dönüşen konut sahiplerinin TOKİ Afet Konutu edinme koşullarının ortadan kalktığı belirtildi.  Bu nedenle ağır hasarlı yıkım raporuna itiraz ederek İdare Mahkemesine başvuran, 2012 yılında kendilerine TOKİ AFAD Konutu tahsis edilen, ancak mahkemenin keşif ve incelemeleri sonrası bazı dosyalar sonuçlanmaya başladı. Bilirkişi incelemeleri ve keşiflerin ardından daha önce ağır hasarlı kararı verilen mahkemede orta hasara dönüşen konut sahipleri TOKİ'den aldıkları konutları AFAD'a geri iade edecek.

Mahkemesi şuana kadar sonuçlanan Van'da 60, Erciş'te 20'nin üzerinde konut mahkeme kararının AFAD tarafından hak sahiplerine iletilmesinden sonra 2 ay içinde konutlar geri iade edecek. Van ve Erciş'te yüzlerce vatandaşın mahkeme sonucunu bekledi belirtildi.

Mahkeme kararı ile binaları ağır hasardan orta hasara dönüşen vatandaşlar binalarında güçlendirme yapacaklar. Mahkeme kararlarları AFAD'a ulaştıkça, AFAD konut sahiplerine tebligatta bulunacak.

Bakmadan Geçme