HDP 3 Seçim Bürosunu Törenlerle Açtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Gevaş, Edremit İlçesi ve Çiçekli Beldesi’nin seçim büroları açıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Seçim bürolarının açılış törenine HDP Van İl Eş Başkanları M.Veysi Dilekçi, Derya Hayva, HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Van Milletvekili Adayları Lezgin Botan, AdemÖzcaner, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Zozan Yeliz Yıldırım, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Edremit İlçe Belediye Eş Başkanları Rojbin Sevil Çetin, Abdülkerim Sayan, HDP-DBP İl ve İlçe Örgütleri ile binlerce kişi katıldı.

Gevaş’ta yapılan seçim bürosunun açılışı konuşan  HDP Van İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi, “ Van’da 2014 yerel seçimlerinde 14 belediyenin 12’sini aldık. Kaybettiğimiz iki belediyemizden biri de Gevaş’tır. Bu anlamda Gevaş halkına borçluyuz. Gevaş Kürdistan’ın çok güzel bir ilçesi. Artos dağının beyazı, Gevaş’ın yeşilliği Van Gölü’nün maviliğiyle buluşuyor. İşte bu ortamda sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

“DEVLETİN DESTEĞİYLE SALDIRIYOR”

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere güçlü bir ittifakla girdiklerini ve barajı geçecek olmaları yüzünden Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın saldırılarıyla karşılaştıklarını kaydeden Dilekçi, “ Şimdi her tarafta seçim bürolarımıza saldırıyorlar.  Devletin desteğiyle saldırıyorlar, polis müdürleri bile halkımıza ‘Sizin burada ne işiniz var’ diyebiliyor. Biz bir siyasi partiyiz, elbette gidip halklarımızdan oy isteyeceğiz. AK Parti şimdi bizi şiddetle itham ediyor. Bakın Özalp İlçesinde 2 tane Karadeniz’li vatandaşlarımızın yaşadığı köy var. Bizden kim ne zaman gidip onları tehdit edipte oy istemiş. Biz bu ülkede barışın mücadelesini yürütüyoruz. Biz 7 Haziran’da talancı, tekçi, inkarcı zihniyete son vereceğiz. Bizler Eyüp sabrı ile çalışıyoruz. Sizlerle birlikte zafere ulaşacağız” dedi.

 “ YENİ YAŞAMI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

HDP heyeti daha sonra Çiçekli Mahallesine geçerek burada ki seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva,  HDP’nin Yeni Yaşam projesini hep birlikte inşa edeceklerini belirterek, “ Şimdi vekillerimizi hep birlikte meclise göndereceğiz. Ancak artık biz oyunuzu bize verin ve gerisini bize bırakın anlayışında değiliz. Biz artık kendi yaşamımızı kendimiz inşa edeceğiz. Mahalle meclislerimizi oluşturuyoruz. Bu bizim demokratik ilkemizdir. 85 yıldır bizim adımıza meclise girenler hep bize ihanet ettiler. Kutularla para çaldılar. ‘İktidar olan iktidarların nimetinden faydalanır’ diyerek saltanat sürdüler. Şimdi artık buna son veriyoruz. 7 Haziran’da HDP barajları aşacak ve yeni bir yaşamını kapıları ardına kadar açılacak” şeklinde konuştu.

 

“YENİ YAŞAM’DA SALTANATA YER OLMAYACAK”

Son olarak konuşan HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan’da,  AK Parti için artık geri sayımın başladığını belirterek,  halkın 7 Haziran’da Roboski, Şengal ve Kobani katliamlarının hesabını sandıkta soracağını söyledi. Botan,  “ HDP’nin yeni yaşamında herkese yer var, herkese aş var, iş var. HDP’nin yeni yaşamında barış var, özgürlük var ama Aksaray’lara, saltanatlara yer olmayacak. İşte bu yüzden korkuyorlar. Ne olursa olsun özgürlük sevdamızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız ve yeni yaşamı anlatacağız” şeklinde konuştu.


Bakmadan Geçme