TEGV’de 23 Nisan Coşkusu

Unilever Türkiye’nin öncü markası Domestos ve TEGV işbirliği ile yürütülen “Eğlen, Öğren, Hijyen Projesi” kapsamında düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Unilever Türkiye’nin hijyen konusundaki öncü markası Domestos işbirliğinde 2011’den bu yana sürdürülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda bir şenlik düzenlendi. 500 çocuk ve 100 gönüllünün katılımıyla organize edilen şenlikte hijyen, kişisel bakım ve tuvalet kullanımı konularında oyunların oynandığı bir panayır düzenlenirken, “çocuk hijyeni” konulu seminer de verildi. “Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliğine katılan çocuklar, öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanırken, sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, tuvalette hijyen bilincini ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezan Bayram, bütün dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan gününde çocuklara güzel bir gelecek bırakılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu güzel günde farklı okullardan gelen öğrenciler ve kurumumuzda sürekli faaliyetlerde bulunan öğrencilerimizi bir arada tutup 23 Nisan gününü kutlamalarına ve eğlenmelerine vesile olmak istedik. Her yıl bu park alanımızda düzenlediğimiz etkinliğe çok katılım oluyor. El ele tutuşup halaylar çekip, şarkılar söyleyen güzel bir neslimiz var” dedi.
Çocuklar gün boyu gönüllerince eğlendiler.

Bakmadan Geçme