İstanbul'dan Çatak'a Uzanan Sevgi Eli

İstanbul Özel Evrim Okulları, “Çocukları Hayalleriyle Buluşturalım” projesi kapsamında Van’ın Çatak ilçesindeki 477 öğrencinin hayallerini gerçekleştirdi.

Çataklı öğrencilerin hayal ettiklerini resim, yazı ya da şiirle ifade ettikleri mektupları alan İstanbul’daki öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için harekete geçti. Çatak Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinin balondan monta, kitaptan bisiklete ve bağlamaya kadar çok geniş yelpazede hayallerini yazdıkları mektuplara karşılık İstanbullu öğrencilerin aldıkları hediyeler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan bir gün önce yaşıtlarına ulaştırıldı. Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen hediye dağıtım programına İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erkan Manto, TEGV Çatak Birim Sorumlusu Gülay Aras, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Çatak Yatılı Bölge Okulu Müdürü Şefik Bozan; dayanışmayı, paylaşmayı, yetenekleri geliştirmeyi, sosyal ve bireysel özgüven geliştirmeyi hedefledikleri etkinliklerden birinin de bugünkü hediye paylaşımı olduğunu söyledi. Bozan, “Özel Evrim Okulları’nın Hayat Ağacı Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine göndermiş olduğu hediyeler, bizlere bir kez daha dayanışmanın ve paylaşımın güzel bir örneğini yaşatmaktadır.
Bizler Cumhuriyet İlkokulu ve Yatılı Bölge Ortaokulu olarak, 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesi öğrencilerimizin tamamın bu hediyelerle bir kat daha mutlu olduklarına inanıyoruz. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Özel Evrim Okulları Okul Aile Birliğine teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu duygu yüklü dayanışma etkinliğini bizimle paylaştığı için Özel Evrim Okulları’na, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çatak Birimi Sorumlusu’na, bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş’a tüm öğretmen arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ederim” dedi.

Bakmadan Geçme