Başkale Platformundan Rektör’e Ziyaret

Başkale’nin sorunlarını gündeme getirmek ve ilçenin gelişmesi yönünde birlikte hareket etmek üzere bir süre önce kurulan Başkale Platformu üyeleri YYÜ Rektörü Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörüne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Platform üyeleri, Başkale Meslek Yüksek Okulu’nun yeniden inşa edilmesi ile ilgili girişimlerin artırılması başta olmak üzere mevcut üç bölümün bulunan yüksek okulun yeni bölümler ilave edilerek genişletilmesini talep ettiler.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsünde hizmet veren yüksekokulun başta Başkale ticaretinde canlılık yaratmasının yanı sıra çevre ilçe ve yerleşim yerlerinde bulunan öğrencilerin kolay eğitim alabilmesi için Başkale’ye alınmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Platform Üyeleri Peyami Battal’ı Başkale’ye davet ederek inşaatın hızlanmasını dile getirdiler.

Başkale esnafının maddi manevi her konuda desteğe hazır olduğunu ifade eden Platform Üyeleri lojman sorunu başta olmak üzere öğrenci yurdu inşa edilmesi ile ilgili rektörden destek istediler. 3 bölümde 300 öğrenciye eğitim imkânı sağlayan Yüksek Okulun Başkale’ye taşınması halinde öğrenci kapasitesinin de artacağına değinen Platform Üyeleri öncelikle yurt ve lojman sorununun çözümü ile ilgili Yatılı Bölge Okulunun geçici süre ile kullanılmasını talep ettiler. Başkale halkının eğitime olan duyarlılığını takdir eden YYÜ Rektörü Peyami Battal, son olarak yerinde inceleme yapmak üzere Van Valisi İbrahim Taşyapan ile birlikte en kısa zamanda Başkale’ye gitme sözü verdi.

Ziyarete Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, Van TSO Başkale Temsilcisi Rıdvan Sarı, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Başkale Muhtarlar Derneği Başkanı Cezmi Arslan, Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Kerem Karaman başta olmak üzere Başkaleli esnaflar ve Muhtarlar hazır bulundular.

Bakmadan Geçme