Tiyatro Şenliği, 23 Nisan’da başlıyor.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, 23 Nisan’da başlıyor.

Bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Van Devlet Tiyatrosu yetkilileri, şenlik hakkında açıklamalarda bulundu. "Her okul bir tiyatro olsun" düşüncesiyle 14 yıl önce başlatılan Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nin 23 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını belirten Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Demet Boci, şenlik kapsamında 8 oyunun minik öğrencilerle buluşacağını söyledi. Boci, “Şenlikte 3 farklı bölge tiyatromuzun 4 farklı oyunu ile 4 özel tiyatronun 4 farklı oyunu minik izleyicilerimizle buluşacak. Ayrıca tiyatromuzun bahçesine kuracağımız platformda tiyatro gösterisinin yanında 3 farklı konser düzenlenecek. Bunun yanında ‘Sokakta Sanat’ adı altında açılış günümüz 23 Nisan’da her köşe başında bir sanatçımız sanatını icra edecek. Ayrıca şenliğimizde kukla ve oyunculuk atölye çalışmaları da yapılacaktır” dedi.
Bu yıl sadece Van’ın çeşitli ilçelerinde bulunan yatılı ilk ve orta bölge okullarının çalıştırıldığını belirten Şenlik Koordinatörü Abdulselam Çok ise, “Daha önce işitme engelliler, kısa skeçlerde veya bazı kısa tiyatro gösterilerinde sahne aldılar, ama ilk defa uzun metrajlı bir tiyatro gösteriminde işitme engelliler yer aldı. Bu da bizim için daha da önem arz ediyor” dedi.
Gazetecilerin, depremde hasar gören Van Devlet Tiyatrosu’nun ne zaman tadilatının gerçekleşeceği veya yeni bir binanın yapılmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Demet Boci, “Van Devlet Tiyatrosu Türkiye’de iyi yapılmış iki tiyatrodan biri. Yeni yapılanlar bunlar kadar donanımlı olmayacağından dolayı bizler yeni bir tiyatronun yapılmasını istemiyoruz. Tiyatromuzun soyma, güçlendirme ve tadilatının yapılmasını istiyoruz. Şimdiye kadar bürokrasi problemlerden kaynaklı bir gecikme yaşandı ama önümüzdeki ay tadilat başlıyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme