Yüksekdağ: Ok yaydan çıkmıştır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, “Van’da da, bütün bölgede de, bütün bir Türkiye’de de partimizin yükselişini asla ve asla önleyemeyeceksiniz. Artık ok yaydan çıkmıştır, artık barajın kapakları açılmıştır” dedi.

İlhan Siyahtaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Van Milletvekili Adayları Basınla Buluşma ve Dayanışma Kahvaltısında' bir araya geldi. Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada AKP hükümetine silahla arasına mesafe koyma çağrısında bulundu.

Van'da bir otelde düzenlenen 'Van Milletvekili Adayları Basınla Buluşma ve Dayanışma Kahvaltısına' HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, M. Veysi Dilekçi, DBP İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekili adayları, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları, EMEP Van İl Başkanı, STK temsilcileri ile Van'da çalışan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

 “Hükümete çağrı yapıyorum”

 

HDP  Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, HDP'ye yönelik saldırıların siyasi iktidarın söylemleri ile arttığına işaret ederek, "Bugün siyasi iktidar silahlı saldırıların azmettiricisi durumundadır. Hükümete çağrı yapıyorum. Silahla aralarına mesafe koysunlar. Bizi baraj altında bırakmak için silahla siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Bütün Türkiye toplumuna zarar verirler.

Türkiye'de demokrasi ve özgür bir seçim ortamının yaratılması konusunda HDP'nin sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.

 “Türkiye toplumu kaldırmak zorunda değil”

 Yüksekdağ, demokrasiye ve sandığa sahip çıkarak, seçim sürecinin barış ve demokrasiye uygun bir şekilde gelişmesini sağlamanın siyasi bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerinin açıklamalarına işaret eden Yüksekdağ, "Siyasi iktidar tarihsel bir sorumsuzluk sergiliyor. Bu kadar tarihsel bir aşamadan geçerken AKP ve Erdoğan'ın sorumsuz söylemlerini Türkiye toplumu kaldırmak zorunda değil" dedi.

“Artık ok yaydan çıkmış”

Yüksekdağ konuşmasında şunları söyledi: ". AKP artık Türkiye toplumu üzerinde bir ağırlığa dönüşmüştür. Bu ağırlığı atma zamanı gelmiştir. Bu ağırlığı atarlarsa geleceğe yürüme kararlığını göstereceklerdir. Partimizin Türkiye halklarının temsilcisi ve siyasi alternatifi olarak elde ettiği başarıyı hazmedemiyorlar. Tahammülsüzlük hezeyanı var. Bunları dinlediğiniz zaman şoka kapılıyorsunuz. Siyasi partiler ile laf yarışına giren, gerilim dilini kullanmakta hiçbir sakınca görmeyen bir siyasi parti lideri ve bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanından ziyade AKP başkanlığını yürüten bir siyasi karakter var. Türkiye siyasetinde böyle bir karakter bozulmasına bizim tahammüllümüz yoktur. Bu bozulma gittikçe çatışma dilinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu tahammülsüzlük HDP'nin 2015 seçimlerinde elde edeceği başarıya olan tahammülsüzlüktür. Artık ok yaydan çıkmış ve barajın kapakları açılmıştır. HDP bir yükseliş yaşadı, bu yükseliş devam edecek. 2015 seçimlerinde halkın karşısına baraj çıkarmış olabilirsiniz ama geçmiş olsun o baraj kapakları açılmıştır. Hepimizi sevindiren, heyecanlandıran bu gelişme karşısında siyasi iktidar büyük bir rahatsızlık duyuyor. Türkiye toplumu uzun yıllardan bu yana ilk defa heyecanlanıyor. Bu heyecan bütün toplumsal yapının gücüdür. Bir Cumhurbaşkanı buna niye tahammül gösteremez? Bir Cumhurbaşkanının bunun karşısında sevinmesi gerekirken HDP'ye saldırmakta marifet buluyor. O zaman sen halkının coşkusundan ve heyecanından kopmuşsun ve halkına yabancılaşmışsın. Böbürlenme padişahım senden büyük Allah var! Senden büyük halk var. Cumhurbaşkanı bu gerçeği unutmuş, kibrinin tutsağı haline gelmiş" ifadesinde bulundu.

 “Tüm kirleri ve pasları ortaya çıktı”

Tendürek olayına değinen Yüksekdağ, provokasyonun hükümetin elinde patladığını ve buna bütün dünyanın tanıklık ettiğini söyledi. Hükümetin kirli bir tezgâhın kurulması ve işletilmesinde rol oynadığının halk tarafından görüldüğünü söyleyen Yüksekdağ, "Tüm kirleri ve pasları ortaya çıktı. Ağrı'da kendimizi ortaya koyduk." dedi.

 

“Van'da güçlü bir yürüyüşü başlattık”

Biz işimize ve yolumuza bakacağız. Türkiye halkları için yapacağımız çok şey var diyen Yüksekdağ, " AKP provokasyonlarla, HDP'nin altını oymakla uğraşsın. Onların en fazla yaptıkları iş bu ama bizim başka işlerimiz var. Demokrasi gibi, barış gibi ve insanlık değerlerini yaratmak gibi. Biz işimize baktıkça onların iktidar ve güç takıntıları arkamızda kalacak. Van'da güçlü bir yürüyüşü hep birlikte başlattık. Van bu memleketin yükünü kahrını en fazla sırtında taşıyan kentlerden biridir. Ama Van için çok güzel bir sayfa açtık artık. Van'ın bütün zenginliklerinin açığa çıkma zamanı geldi. Bunun önündeki engel AKP hükümetidir. 2015 genel seçimlerinde bu engeli ortadan kaldırarak ekonomi ve insan gücünü özgürleştireceğiz. Sınırlarımızda barışın, topraklarında demokrasinin hüküm sürdüğü yeni bir hayat burada büyüyecek ve boy verecek" diye konuştu.

 

 

 

Bakmadan Geçme