D-8 Genel Sekreterinden Büyükşehir’e ziyaret

Gelişen Sekiz Ülkeler (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ​Seyid Ali Muhammed Musavi, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Musavi, ziyaretlerinin iki amacı olduğunu bunlardan birinin D 8'in görünürlüğü ve bilinirliğini artırmak, ikincisinin ise, D8'in 800 kentin arasında yapılan ticaretin artırılması ve bu amacın önündeki engellerin kaldırılması olduğunu söyledi. Musavi, " Türkiye zirvemizin kuruyucu ülkelerindendir ve bu görünürlüğün artmasını düşünüyorum. Bu nedenle pek çok ilimizi ziyaret ettik. Dün Ağrı'ya gittik. Bugün de Van’dayım. Temel amacımız D8 ülkelerinin kendi arasındaki ticaretin artırılması ve bu ticaretin artırılması ile birlikte zenginliğin ve refahın artırılmasıdır" dedi.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, uluslararası ticaret hacmi en büyük olan iller arasında olan Van'ın bu hacmini kullanamadığını söyledi. Bunun temel nedenlerin ülkeler arası politik sorunlardan kaynaklandığını belirten Kaya, Van'ın bu nedenlerden dolayı ekonomik olarak bu pozitif noktadan yeterince yararlanamadığını aktardı. Kaya, "Son dönemlerde beyan eden görüşler ortaya konan düşünceler umut verici olsa bile biz hala o gerçeklikten uzak bir noktadayız. Umarım politik süreçler yada komşu devletler ile yaşadığımız sorunları, kısa bir sürede haleder ve hepimizin temel temennisi komşularımız ile iyi bir diyaloglar kuracak ticaret hacmimizi ırmaktır" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme