HDP’li adaylardan 7 STK’ya Ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Adayları seçim çalışmaları kapsamında 7 sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve Yeliz Zozan Yıldırım,  HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Nuda Kültür Merkezi,  Mal-Per, Mezopotamya Kültür Merkezi,  Van Şoförler ve Otomobilciler Odası,  Tabipler Birliği, Van Barosu Başkanlığı ve TMMOB’u ziyaret etti.

İlk olarak Nuda Kültür Merkezi’ni ziyaret eden HDP heyeti burada Kültür Merkezi yöneticileri ile görüştü.  NKM Yöneticilerinden Kemal Yıldırım,  HDP’nin Türkiye’ye barışı getirecek olan parti olduğunu belirtti.  Görüşmede söz alan HDP Van Milletvekili adaylarından Lezgin Botan ise, sistemin yürüttüğü asimilasyon politikalarının ve kültürel tahribatın onarılması konusunda  kültür çalışanlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Ardından Eğitim Destek Evi (MAL-PER) ziyaret eden HDP heyeti burada öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. MAL-PER’den sonra MKM’ye geçen HDP’li adaylar önümüzdeki seçimlerin önemine değindi.

HDP Van Milletvekili adayları daha sonra İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’ni ziyaret etti. İHD Van Şube Başkanı Murat Melet ve yöneticiler tarafından beyaz karanfillerle karşılanan HDP’li adaylar İHD yöneticileri ile sohbet etti. İHD Şube Başkanı Murat Melet, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HDP Heyeti cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra geçen hafta serbest bırakılan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmede konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul,  suçsuz bir şekilde asıl iddialarla 6 ay cezaevinde tutulduğunu ancak suçsuzluğunun ortaya çıkmasıyla birlikte serbest bırakıldıklarını kaydetti.

HDP’li adaylar Tabipler Birliği Odası’na geçerek oda Başkanı Çetin Kotan ve yöneticiler ile görüştü.  Oda Başkanı Kotan, sağlık çalışanların yaşadıkları sıkıntılara değindi. Kotan, halkların barışı ve özgürlüğü için HDP’ye önemli bir görev düştüğünü kaydetti.

HDP’liler son olarak Van Barosu ve TMMOB’u ziyaret etti.

Bakmadan Geçme