Samsung’dan Van’a Modern Mağaza

Samsung Electronics Anadolu’ya yayılma stratejisi doğrultusunda 15 milyon TL’lik bir yatırımla ESE bölgesinde 17 mağaza açma kararı aldı. Samsung, bu kapsamdaki ilk mağazasını Van’da hizmete açtı.

Açılışa Vali İbrahim Taşyapan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, STK temsilcileri ve Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel ve Samsung Güney ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Yöneticisi Metehan Özbaşaran katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Taşyapan, “Bugün Van’ımızda Samsung’un mağazasını açtık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fidan ailesini kutluyorum. Daha güzel eserler, daha güzel yatırımları kendilerinden bekliyoruz. Kazım Karabekir (Maraş) Caddesi de ilimizin önemli bir caddesidir. Van’ımız şuanda ticari potansiyelini tam anlamda gerçekleştiremiyor. Ticaret potansiyelini bu tür yatırımlarla inşallah önümüzdeki günlerde gerçekleştirecektir. Burası ülkemizin en önemli illerinden bir tanesidir. Tabi ki ticari potansiyel çok yüksek, inşallah bunu hem üretim hem de ticaret anlamında göstermemiz lazım. Buda onlardan bir adım diye düşünüyorum. Tabi burada tüketim sektörü insanların vazgeçilmez arasında yer almaktadır. Bunun için insanlarımıza hizmet verecek olan rekabet ortamının da çoğalmasında insanlara daha ucuz, daha kalitenin ulaşmasına sağlayacaktır. Bu açıdan Samsung marka ürünlerinin de ilimizde birinci elden hazır bulunması vatandaşlarımız için önemli bir ihtiyacı giderecektir. Bunun için ben Fidan ailesine, hayırlı olmasını diliyorum. Güler yüzlü ve güzel bir şekilde insanlarımıza hizmet vereceklerine inanıyorum. Van’ımıza hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, bu yatırımla bölge ekonomisine önemli bir katkı yaptıklarını belirterek, “Distribütör ve bayilerimizle birlikte toplam 15 milyonluk bir yatırım yapıyoruz. ESE Bölgesinde faaliyete geçireceğimiz 17 yeni mağazamızda 100 kişiyi istihdam edeceğiz. Van’daki mağazamıza halkın gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Samsung Türkiye olarak hedefimiz, yaygınlığımızı arttırarak herkesin hayatını kolaylaştıran ürünlerimize ulaşabilmesini sağlamak. Bu amaçla, Anadolu’nun her noktasında ürün ve hizmetlerimizi sunabileceğimiz mağazalar inşa etmekteyiz. Türkiye’nin dört bir yanında halkın teknolojiye çok çabuk uyum sağladığını gözlemliyoruz. Bu açıdan Van’da yaşayan tüketicilere de en yüksek teknolojiyi ulaştırmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Beklentimizin de üstünde bir katılım oldu. Ziyaretçiler, özellikle SUDH TV’lere büyük ilgi gösterdi” diye konuştu.   

Samsung’un Van’ın ardından Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Urfa, Elazığ, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Mardin’de açacağı mağazalarla, bölgede toplam 89 mağazaya ulaşacağı kaydedildi. 

Bakmadan Geçme