Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Samimiyet Çağrısı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, insanlar arasında en önemli davranışlarından birinin samimiyet olduğunu vurgulayarak, sendikacı ve yöneticilere ‘samimiyet’ çağrısında bulundu.

Sendikada bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını ‘samimiyet’ olarak ilan ettiğini belirtti. Bir toplumda, fertlerden ve her düzeyde yöneticilerden beklenen en önemli özelliğin samimiyet olduğunu dile getiren Önür, bir toplumun medeniyet göstergesinin samimi insan ve yöneticilere sahip olması olduğuna dikkat çekerek, “Milletimiz de yöneten ve yönetilen tüm fertlerinde ‘samimiyet’ duygularının yaşandığını ve yaşatıldığını görmek ister. Sendikal faaliyetlerde de kamu çalışanı sendikacılardan samimiyet beklemektedir” dedi.
Açıklamalarında kurum yöneticilerinde de samimiyet olması gerektiğini ifade eden Önür, “Kurum yöneticileri de siyasetin değil devletin memuru olmayı, çalışanlar arasında adil olmayı, memurların haklı taleplerine görüşü ve düşüncesine göre değil mevzuata ve adalete göre cevap vermeyi, sendikalara ve üyelerine etik sözleşmesi ve mobbing genelgesi hükümlerine göre davranılmasını hatırlatırız. Alacağınız tavır sizin samimiyetinizin göstergesi olacaktır” ifadelerini kullandı.
Yüreksiz insanın küreksiz sandal gibi olduğuna vurgu yapan Önür, “Onunla bir yere gidemezsin, sadece kendinizi yorarsın. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak haddimizi bilip hakkımızı isteyeceğiz. Hak arama mücadelesinde yılmayacağız, yorulmayacağız, şikayet etmeyeceğiz ve başaracağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme