Kışın Donan Şelale Gürül Gürül Akmaya Başladı

Muradiye ilçesinde, kışın donarak Pamukkale’yi andıran şelale, havaların ısınmasıyla gürül gürül akmaya başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerini ağırlayan kentin önemli turistik alanlarından biri olan Muradiye Şelalesi, yüksek debisiyle kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Kar sularıyla beslenen Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi, 20 metre yükseklikten dökülen suyuyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, bölgede piknik yaparak hatıra fotoğrafı çekti. 
İzmir’den öğretmen olan bir akrabasını ziyarete geldiğini söyleyen Hülya Karaman, Muradiye Şelalesi’ni ilk kez gördüğünü belirterek “Akrabam ve arkadaşları ısrar edince, ben de gelip görmek istedim. Önce o kadar anlatıldığı gibi değil diye tereddütlü geldim, fakat suyun debisinin yüksek olduğunu görünce çok hoşuma gitti" dedi.
Muradiye Şelalesinin inanılmaz bir güzelliğe sahip olduğunu anlatan Karaman, şöyle konuştu: "Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. İnanılmaz huzur verdi bana. Çevre çok güzel, yollar çok geniş ve çok güzel, devletin hizmetini çok beğendim. İnsanlar çok güler yüzlü, havası çok güzel, ben çok beğendim. Eltimin kızı dört yıldır burada öğretmenlik yapıyor, o çok methetmişti. Onun tavsiyesiyle geldim buraya. Gelip gördüm çok mutluyum. Doğu insanının saygısı, güler yüzlülüğü, iyi niyeti, vatanseverliği çok hoşuma gitti. Dağlarda ay yıldızımızı gördüm çok mutlu oldum. ‘Vatan bir toprak bir’ diyorlar, hakikaten öyle. Diğer şeyler sanırım politik. Art niyetli düşüncelerin sadece karıştırmak olduğunu düşünüyorum. Ama gelip burayı görünce iyi ki gelmişim diyorum. Şelalenin üst tarafından HES yapıldığını gördüm. Buna rağmen şelalenin gürül gürül aktığını görünce çok mutlu oldum.” 

Bakmadan Geçme