Büyükşehir V4 yetki Belgesi Vermeye Başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ve köyler arası yolcu taşımacılığı yapan araç sahiplerine V4 yetki belgesi vermeye başladı.

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, ilçeler ve köyler arası yolcu taşımacılığı yapan araç sahiplerine V4 yetki belgesi vermeye başladı. Daha önce Diyarbakır’dan verilen D4 yetki belgesi, Van’ın büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşması ardından 6360 sayılı yasa ve UKOME kararı doğrultusunda kentte ilçeler ve köyler arası taşımacılık yapan bin 244 araç sahibine Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından V4 yetki belgesi verilmeye başlandı. V4 yetki belgesi ile birlikte daha önce taşıt sahiplerine verilen plakalar V plakalar ile değiştirildi. Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından dağıtımı gerçekleştirilen yetki belgesi ile birlikte araç sahiplerine V plakanın yanı sıra kimlik kartı verildi.

UYGULAMA İLE KORSAN TAŞIMACILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından V4 yetki belgesi için hazırlanan yönetmelik gereği, kent sınırları içerisinde 100 kilometreye kadar taşımacılık yapan araçların bu belge ile birlikte yolcu taşımacılığı yapabilmeleri sağlanılacak. Güzergahları belediye tarafından belirlenecek olan yetki belgesi ile birlikte hem korsanın önüne geçilmesi hem de vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde ulaşım yapmaları sağlanacak. Yine trafikte hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşların taleplerini karşılamak için araç sahiplerine belediye tarafından eğitimler verilecek. Araç sürücüleri için minibüslerde en az 5, otobüsler de ise 3 yıllık deneyim zorunluluğu getiren yönetmelikte ayrıca araç sahiplerinin 55 yaşından gün almamış olması gerekliliği getirildi.

ÜCRET TARİFESİNİ UKOME KURULU BELİRLEYECEK
Yeni yönetmeliğe göre V4 yetki belgesine sahip olamayan araçlara korsan taşımacılık yaptıklarından dolayı cezai işlem uygulanacağı gibi V4 yetki belgesi ile birlikte seyahat eden vatandaşların can güvenliği için hazırlanan yönetmelikte, çalışacak olan araçların renklerinin beyaz, taşımacılık yapan araçların ise 19 yaşından büyük olmaması hükmü getirildi. Araç sahipleri UKOME tarafından belirlenen ücret tarifesi ile yolcu taşımacılığı yapacak. Araç sahiplerinin kılık kıyafeti, araç içerisindeki yolcularla diyalogu için belirlenen şartlar istenirken, şartlara uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme