Av. Mehmet Mehdi Oğuz Bağımsız Aday

Av. Mehmet Mehdi Oğuz 25. Dönem Milletvekili Seçimleri için Van’dan Bağımsız Milletvekilliği Adaylığı için resmi başvuruda bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

Hür Dava Partisi olarak birleşik oy pusulasında birinci sırada oldukları halde seçim barajı nedeniyle seçime bağımsız adaylarla girme kararı aldıklarını belirten Av. Mehmet Mehdi Oğuz,  Van Adalet Sarayı’nda bulunan İl Seçim Kuruluna kalabalık bir toplulukla giderek bağımsız adaylık başvurusunda bulundu. Başvuru sonrası açıklamalarda bulunan Oğuz, farklı düşüncelerin mecliste temsil edilmesine engel olan %10’luk bir seçim barajı engeli olması nedeniyle temsilde adaleti engelleyen barajı aşabilmek için bağımsız adaylarla seçimlere katılma kararı aldıklarını kaydetti.  

Hür Adaylar bloğunun bağımsız adaylarla “Söyleyecek Sözümüz Var” ana temasıyla seçime girdiğini dile getiren Oğuz, “ Bu ana temayla bağlantılı olarak  “Şimdi Tam Zamanı Mecliste Söyleyecek Sözümüz Var.”, “Şimdi Tam Zamanı İslami Muhalefet Adına Söyleyecek Sözümüz Var.” “Şimdi Tam Zamanı Barış Ve Adalet İçin Söyleyecek Sözümüz Var.”  “Şimdi Tam Zamanı Türkiye için Kürdistan için Söyleyecek Sözümüz Var” temalarımız olacak” dedi.  

Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı ve Çerkez’iyle bütün halkın yaşadığı haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı halkın sesi olacaklarını vurgulayan Van Bağımsız Milletvekili Adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz,  “Milletvekili adaylığımın Van’ımıza ve Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum”  diye konuştu.

                                                                                               

 MEHMET MEHDİ OĞUZ KİMDİR?

1973 yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamlayan Oğuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1998 yılında Hâkimlik Sınavı'nı kazanan ve Hâkimlik stajına başlayan Oğuz, 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındı. Kapatılan Mustazaf-Der'in Van şube başkanlığı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. HÜDA PAR'ın kurucu üyesi olan Oğuz, halen HÜDA PAR'ın Genel İdare Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR'ın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. İngilizce bilen Oğuz, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme