Çocuk Evlerinden İlkbahar Gezileri

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte doğa gezilerine başladılar.

Düzenlenen doğa gezilerine Akdamar, Yumurcak, İpekyolu, İkinisan ve Urartu çocuk evlerinde kalan çocuklar ile Çocuk Evleri Müdürlüğü personeli katıldı. Havaların ısınmasıyla birlikte çocuk evlerindekilerin psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, “Şehir merkezine yakın sitelerde kiraladığımız evlerde çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Bu evlerde yaşayan çocuklarımız maalesef doğadan uzak bir şekilde yaşıyorlar. Ayrıca cep telefonu ve internet gibi çocuklarımızı doğal yaşamdan uzaklaştırarak sanal bir hayata mahkum eden iletişim araçlarını da göz önünde bulundurursak, çocuklarımız için düzenlediğimiz doğa gezilerinin ne kadar da gerekli olduğunu daha iyi anlatmış oluruz” dedi.
Oldukça keyifli geçen doğa gezilerinde çocuklar bol bol fotoğraf çekti. Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, Van Kalesi ile başlattıkları doğa gezilerini Erek Dağı, Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesi’yle devam edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme