Erek Dağına 50 Bin Ağaç Dikilecek

İpekyolu Belediyesi ve DTK Ekoloji komisyonun Erek Dağı eteklerine İpekyolu Belediyesi öncülüğünde DTK ekoloji komisyonu ortak yaptıkları çalışma sonucunda erek dağında dikimi yapılacak 50 bin ağaç dikimi için alan çalışması başladı. Ağaç dikim çalışmaları, 9 Nisan'da halkın katılacağı bir açılış ile başlayacak.

Vansesi Haber Merkezi

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentte ekolojik bir kimlik kazandırma çalışmalarına devam ediyor. Daha önce yaptığı parklarla gündeme gelen İpekyolu Belediyesi, Erek Dağının eteklerine 150 bin metrekarelik alanı ağaçlandırmak için kolları sıvadı. Kentin en büyük ormanlık alanını oluşturmak için çalışmaları etap etap yürütülecek. Öte yandan Rojhilat Mahallesi Bostaniçi TOKİ de bulunan bahçede 6 bin metrekarelik alanda iş makineleri tarafından zeminin ağaç dikimine hazır hale getirmeye başlandı. İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, Park ve Bahçeler Müdüresi Esmer Kara ve teknik ekip süren çalışmaları yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Unat, "Demokratik, Ekolojik ve Cinsiyet Özgürlükçü" paradigma ekseninde çalışmalarını yürüdüklerini belirtti. Esas aldıkları siyasi anlayıştan yola çıktıklarını aktaran Unat, "Bu anlayışla yola çıktığımız güneşin kenti, büyük medeniyetlerin beşiği olan ve tarihi ipekyolu üzerinde bulunan kadım kent olan Van'a hak ettiği değeri vermek üzere yeşillendirme çalışmalarına başladık." diye konuştu.

50 bin ağaç dikilecek
Unat, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ekoloji komisyonuyla birlikte çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 9 Nisan'da ağaç dikimine başlayacaklarını belirten Unat,Van'ın iklim şartlarına göre sarı cam, kara cam, sedir, çınar ve çeşitli meyve ağaçlarından oluşan 50 bin ağacın dikiminin yapacaklarını açıkladı.


Bakmadan Geçme