VAN KURTULUŞUNU KUTLADI !

Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, akşam yapılacak olan ‘Van Türküleri Konseri’ ise iptal edildi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mesut Özata Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Güleşçe, “Bugün Ermeni ve Rusların Van’ımızda katliamlara, işkence ve zulümlere dair tarihi gerçekleri gençlerimize anlatma ve onları tarihimizle yüzleştirme günüdür. Bundan 97 yıl önce Ermeni ve Rus komitacıların top ve güllesi, yiğit Vanlıların tekbir sesleri, kazma, kürek, balta ve nacakla susturulmuş ve ilimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır” dedi.
Daha önce öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Vali İbrahim Taşyapan ve beriberindeki protokol üyeleri Cumhuriyet Caddesi üzerinde Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde halk yürüyüşü yaptı. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerine Vali Taşyapan ve protokol üyeleri de eşlik ederek, Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı. Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun sunduğu mini konserin ardından tören, 'Tarihte Van’ konulu resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Van’ın düşman işgalinden kurtarılışı törenini ellerinde bayraklarla izleyen İranlılar ve diğer yabancı turistler ise dikkatlerden kaçmadı.
Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nizamettin Yılmaz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. 
Öte yandan akşam saatlerinde yapılacak olan Van Türküleri Konseri ise, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için iptal edildiği bildirildi.

Bakmadan Geçme