ASİMDER'den 2 Nisan Açıklaması

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge temsilcisi İrfan Ermiş, Fransız ve Rusların kışkırtmasıyla binlerce Müslüman’ı katleden Ermeni çetelerine uyarılarda bulunarak, “Ermenilerin tek dostu yine Türklerdir. Ne Fransız ne de Rusların size faydası yoktur” dedi.

İrfan ermiş, 2 Nisan Van’ın kurtuluşu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 20 Mayıs 1915 yılında Rusların; Taşnak, Hınçak ve Asala Ermeni çeteleri ile birlikte Van’ı işgal ettiğini ve Van ile çevresinde katliamlar yaptıklarını söyledi. Çocuk, kadın, yaşlı, sakat demeden bölgede yaşayan tüm Müslüman halkın katledildiğine dikkat çeken Ermiş, “Ermeniler, Van şehrinin batı kısmında bulunan ve kente yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Zeve bölgesinde tüm halkı toplayarak, erkeklerin burun, kulak, el, parmak ve göz kısımlarını keserek korkunç işkenceler yapmışlar. Bu da yetmezmiş gibi halkı boş evlere toplayan Ermeniler, üzerlerine gazyağı dökerek vahşice yakmışlardır. Resmi rakamlara göre 2 bin 800 kişi, ancak edindiğimiz bilgiler ise bu sayının 4 bine yakın olduğunu söylüyor. Bizler devlet ve millet olarak Ermenilere hiç bir zaman zulüm ve katliam yapmamışız. Onlar ise Ruslardan aldıkları destekle tüm halkı katletmişlerdir” dedi.
Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde Ermenilerin Müslüman halka yaptıklarını unutmadıklarını vurgulayan Ermiş, “Bugün şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yılını kutluyoruz. Ermeni çetelerinin Van’dan kaçan halkı Akdamar Adası’na götürüp işkence ve tecavüz ettiklerini unutmadık, bu katliamı da unutmayacağız. Ermenilerin nasıl katil bir millet olduklarını 23 yıl önce yaşanan Karabağ katliamında da bir kez daha gördük. Yapılan bu katliamları unutmadık ve unutmayacağız. Eğer dünyada Ermenilerin tek dostu varsa o da Türklerdir. Ne Fransızlar ne de Rusların size faydası yoktur. Yine onların oyunlarına gelmeyin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme