Büyükşehir Belediyesi'nden Fidan Dikimi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Van Ekonomi Komisyonu ile Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Edremit ilçesinde fidan dikimi yapıldı.

DTK Van Ekonomi Komisyonu ile Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte “Meyveciliği Geliştirme ve Arıcılık Projesi” kapsamında yapılan çalışmalar sonucu Edremit ilçesinin Çiçekli Mahallesi’nde 6 bin 500 dönüm arazi üzerinde 200 meyve fidanı dikildi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve Edremit Belediyesi Eş Başkanı A. Kerim Sayan’ın da katıldığı fidan dikiminde konuşan DTK Ekonomi Komisyonu Üyesi Şemsettin Bakır, başlatılan çözüm süreciyle birlikte birçok kazanımların elde edildiğini söyledi. Kürtlerin ekonomik alanda kendi ayakları üzerinde durabileceği projenin ilk adımını attıklarını ifade eden Bakır, "Hedefimiz burada Sayın Öcalan'ın önümüze koyduğu perspektif doğrultusunda demokratik komünal ekonomiyi hayata geçirmek ve bu komünal yaşamı tüm halkımıza yaymaktır. Bundan sonraki projemiz, kadınlara arıcılık eğitimi vermek olacak. Bu çalışmada yine büyükşehir belediyesinin katkısı ile yapılacak” diye konuştu.
Eş Başkan Hatice Çoban ise, dünyada hızla bir erozyon yaşandığını ve bu erozyon sonucu doğanın tahrip edildiğini dile getirerek, kendilerinin de sembolik de olsa bu tahribatları engelleyebilmek için böylesi bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Amaçlarının kentte yapılacak olan çalışmalarla doğa tahribatına dur demek ve ekoloji bilinci oluşturmak olduğunu ifade eden Çoban, "Bizde bu amaçla aslında sembolikte olsa bir çalışma yapıyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum; konferanslarımızın, kongrelerimizin, panellerimiz ve yaptığımız tüm tartışmaların ana gündemi ekolojidir. Kentimize de bu konuda bir misyon yüklendi, umuyorum ki bu ekoloji bilincini, çocuklarımızın sunduğu katkıyı her vatandaşımıza aşılayabiliriz. Sadece ağacın dikimi değil ağacın tahrip olmamasını önleyebiliriz. Hepinize gelecekte doğanın korunmasına ve ekolojist bir yaşama yapacağınız katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Eş Başkan Çoban ve beraberindekiler çocuklarla birlikte fidan dikti.

Bakmadan Geçme