Büyükşehir Şekeri Eritti Skor 1-0

Van Büyükşehir Belediyspor ligin 28 haftasında ağırladığı ligin zayıf ekibi Kayseri Şekerspor’u kaptan Ali Kurt’un 53’ncü dakikada attığı tek golle yenmeyi başardı.

Büyükşehir Belediyespor uzun aradan sonra galibiyet hasretine son verdi Kırmızı-siyahlılar puanını 39’a yükselterek 9. sırada yer aldı.

Haber Rıdvan CAN-İlhan Siyahtaş

Van Atatürk Şehir Stadyumunda Kayseri Şekerspor ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyespor, zayıf rakibi karşısında karşılaşmanın genelinde beklenen futbolu ortaya koymamasına rağmen takım kaptanı Ali Kurt’un attığı golle üç puanı almayı başardı.

Maçın ilkyarısındaki ilk bölümlerde topa daha çok sahip olan Büyükşehir Belediyespor, maçın başlarında yaptığı baskılı futbolu ile birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Kırmızı-siyahlı futbolcular oyun hâkimiyetini Kayseri Şekerspor’a bıraktı. İstediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Büyükşehir Belediyespor, Kayseri Şekerspor’un geliştirdiği ataklarla zor anlar yaşadı. İki takımda karşılaşmanın ilk yarısında gol yollarında yetersiz kalınca maçın ilk yarısı 0–0 tamamladı. Maçın ikinci yarısında ise topla daha çok oynayan ve rakip kaleyi ablukaya alan kırmızı-siyahlı ekip, Anıl Dilaver ve Serdar Karaduman ile bulduğu iki net fırsattan yararlanamadı. Kayseri Şekersporlu futbolcular kendi kalesinden çıkmakta zorlandı. Kontra ataklarla baskı kuran kırmızı-siyahlılar 53. Dakikada sağdan Murat Berge’nin akıl dolu ortasını arka direkte kendi unutturan takım kaptanı Ali Kurt, oluşan karambolda önüne gelen topa ayağının içiyle vurarak kalecinin sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalesinde gördüğü gol sonrası Van kalesine yüklenen Kayseri Şekerspor, yakaldığı pozisyonları değerlendiremeyince evine puansız dönmek zorunda kaldı.

Van Büyükşehir Belediyespor: Serkan Tunar***Furkan Işıkdemir***Medeni Bingöl***Ali Kurt***Anıl Dilaver**Yakup Demir***Bilal Gücüyetmez**Muammer Erdoğdu***Murat Berge***Utku Demirel***Hidayet Uca**

Kayseri Şekerspor: Deniz Çınar***Emre Erol***Cemil Karakum***İsmail Bulut***Kudret Kanoğlu***Volkan Kabadayı***Yaşar Kabakçı***Mustafa Serkan***Burak Öztürk***Rıdvan Gökçe***Mizgin Demir***

STAD: Van Atatürk

Gol: Dakika 53 Ali Kurt( Van B.Belediyespor

İLK YARI

Dk.1- B.Belediyespor sağdan Medeni Bingöl ortasında Yakup kafa vuruşu top üsten auta çıktı.

Dk.3-B.Belediyespor Furkan Işıkdemir'in ara pasıyla buluşan Ali Kurt ceza alanı içinde kalecinin müdahalesi ile top auta çıktı. Dk.33-Kayseri Şekerspor sağdan Yaşar Kabakçı ile kullandığı serbest vuruştan faydalanamadı.

Dk.41-Kayseri Şeker sağdan Rıdvan Gökçe ile geliştirdiği atakta ceza alanı içine yapılan ortada kaleci Serkan zamanlaması ile önemli pozisyonu önledi.

Dk.45-Kayseri Şeker sağdan kullandığı köşe atışında ceza alanı içine gelen topu savunma uzaklaştıramadığı top Kayseri Şekerspor’dan Yaşar Kabakçı'nın önünde kaldı Yaşarın etkisiz vuruşu top auta çıktı.

İKİNCİ YARI

Dk.53-B.Belediyespor'da Murat Berge'nin sağdan ortasında Ceza alanı içine gelen topu iyi takip eden Ali Kurt ayağının içiyle topu kalecinin sağından filelerle buluşturdu.

1-0 Dk.57-Kayseri Şakerspor atağında Kaleci Serkan kritik pozisyonda golü önledi.

Dk.72-B.Belediyespor Serdar Karaduman ile önemli pozisyondan yararlanamadı.

Dk.80-B.Belediyespor Anıl Dilaver ile gole yaklaştı savunmanın müdahalesi ile top auta çıktı.

Dk.85-Kayseri Şekerspor atağında kaleci Serkan Tunar zamanlamasıyla gole izin vermedi.

Dk.89-Kayseri Şerkerspor sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içine gelen topa kaleci Serkan Tunar, sahip oldu.

Kalan dakikalarda sonucu değiştirecek gol gelmeyince Van Büyükşehir Belediyespor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bakmadan Geçme