Alpaslan: Gençlerimiz Vasıflı Yetiştirilmeli

AK Parti Van Milletvekili aday adayı Faruk Alpaslan, Van’ın eğitimde fiziki yapı konusunda ciddi gelişme kaydetmesine rağmen, eğitim kalitesinde yeterli başarıyı yakalayamadığını ifade ederek, “Başarıyı yakalayabilmemiz ve gençlerimizi vasıflı yetiştirebilmemiz için eğitim kalitesinin arttırılmasını hedefleyen bir stratejimizin olması gerekiyor” dedi.

Van’a önemli eğitim yatırımlarının yapılmasına rağmen eğitim kalitesinde hissedilir yönde olumlu bir gelişmenin yaşanmadığına dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili aday adayı Faruk Alpaslan, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarımızın fiziki yapıları geliştirildi. Çağın şartlarına uygun araç gereçler ile donatıldı. Sınıflardaki öğrenci mevcudu 60’lardan 30’lara kadar düştü. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Van’ın YGS Türkiye geneli iller sıralamasındaki yeri sonlarda olmaya devam ediyor. Ayrıca kalkınmak ve gelişmek isteyen Van’ın, yatırımların ve işletmelerin vasıflı işgücü ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bir eğitim stratejisi olması gerekiyor. Türkiye genç nüfus oranı ortalamasının üzerinde bir genç nüfus oranına sahip olan Van, vasıflı işgücü sıkıntısı çekiyor. Gençlerimizin Van’ın kalkınmasında etkin bir rol üstlenerek refahtan pay alabilmesi, vasıflı olarak yetiştirilmelerine bağlı” dedi.

“GENÇLERİMİZ VASIFLI YETİŞTİRİLMELİ”
Eğitim kalitesinin arttırılmasının bir strateji olarak benimsenmesi halinde, yatırım imkânları açısından Van’ın önemli avantajlar kazanacağına dikkat çeken Alpaslan, “Eğitim kalitesinin arttırılması; ekonomisi güçlenme yönünde ilerleyen, genç ve dinamik nüfus yapısı, büyüyen ülke ekonomisinin avantajlarını kullanmak üzere deneyimlerini geliştirmeye çalışan girişimcileri ile Van açısından büyük önem taşıyor. Eğitim kalitesinin arttırılması yönünde yapılacak olan iyileştirme, Van’ın sosyal, kültürel, ekonomik, yapısal, istihdama dayalı, teknolojik, endüstriyel alt yapısının ve insan kaynaklarının vasıflandırılarak güçlendirilmesi, verimliliğin artırılması ve ekonomik büyümeye katkı sağlar. Eğitim kalitesinin arttırılmasının bir strateji olarak benimsenip, hedeflerine ulaşması için etkin bir şekilde uygulamaya konulması, Van’ın insan değerlerinin güçlendirilmesini kolaylaştıracaktır. Ayrıca yatırım imkânları ve şartları açısından da Van’a önemli avantajlar sağlayacaktır” dedi.

“İYİ BİR GELECEK İÇİN GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Vasıflı yetiştirilen gençlerle güçlendirilen insan kaynağının, yatırımcın Van’ı tercih etmek için etkin bir nedeni olacağının altını çizen Alpaslan, “Gençlerin beden, zihin ve duygu gelişmesini, iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamalıyız. Öğrencileri üst öğrenime en uygun şekilde hazırlamak aileleri de ilgilendiren çok önemli bir konu. Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı yaratmanın yanında, çocukların sosyal hayata hazırlanmalarını ve sağlıklı iletişim kuran bireyler olmalarını sağlamak, toplum huzuru ve güveni açısından büyük bir önem taşıyor. Öğrencilerin en uygun mesleği seçmeleri ve bu mesleğe hazırlanmak için en uygun adımları atmalarını sağlamak gibi temel stratejiler neticesinde, kalitesi arttırılmış eğitim ile gençler vasıflı yetiştirilebilir” dedi.

Bakmadan Geçme