Belediyeler Akköprü İçin Birleşti

Büyükşehir Belediyesi, Akköprü deresinde temizlik çalışmalarına başladı. Çalışmalara İpekyolu ve Tuşba belediyeleri makine ve personel desteği veriyor. Günde 10 ton civarında çöp toplayan ekiplerin çalışması on gün sürdürecek.

Berek İlhan 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Akköprü deresinde başlatılan temizlik çalışmalarına İpekyolu Belediyesi ve Tuşba Belediyesi de makine ve personel desteği veriyor. Dereden günde on ton çöp çıkarılıyor.

Büyükşehir Belediyesi İpekyolu ve Tuşba ilçe sınırlarında bulunan  Keşiş  gölünden  başlayarak  İskele’de  göle  dökülen yaklaşık 8 km   uzunluğundaki Akköprü dersine  dökülen  çöpler ve  katı  atıklar  temizleniyor. Van kültüründe önemli yer tutan Akköprü Değirmenbaşı olarak adlandırılan yerde  6 Mayıs’da gerçekleştirilen Hıdrellez kutlamaları ve kar sularının eriyerek çöplerle birlikte göle dökülmesi öncesi derede yapılan temizlik çalışmaları vatandaşlardan ilgi  gördü. Özellikle belediyelerin güç birliği yapması vatandaşlar tarafından takdir edildi.  

Belediye temizlik ekipleri tarafından yapılan dere temizliğinde günde on ton civarında çöp çıkarılıyor. Akköprü deresinde  sürdürülüyor. Çalışmalar  ile birlikte derde  biriken  çöplerin  Van Gölü'ne   dökülmesinin önüne de  geçiliyor. 

Bakmadan Geçme