Çocuk Gelin'in Naaşı Memleketine Gönderildi

Çaldıran ilçesinde, istemediği birisiyle evlendirilen ve gördüğü şiddet sonucu döndüğü baba evinde dün gece intihar ettiği iddia edilen N.S.’nin (18) cenazesi, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine gönderildi.

Çaldıran ilçesinde, 16 yaşındayken istemediği birisiyle dini nikahla evlendirilen ve bir yıl evli kaldıktan sonra gördüğü şiddetten dolayı 6 ay sığınma evinde kalan N.S., 3 ay önce ailesinin yanına yerleşti. Dün gece intihar ettiği iddia edilen ve otopsi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırılan N.S'in cenazesi, aralarında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Çetin’in de bulunduğu çok sayıda kadın tarafından hastane morgundan alınarak defnedileceği Doğubayazıt’a gönderildi.
Hastane morgu önünde bulunan kadınlar adına konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, N.S. adlı kadının intiharının sıradan olmadığını ve benzer vakaların intihar değil intihara teşvik olduğunu belirterek, “Ölüme sebebiyet veren herkes suçludur. Ölüme neden olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Çoban, aile içi şiddet gören veya küçük yaşta evlendirilen kadınların partilerine ve kadın hareketine başvuruda bulunmaları için çağrıda bulunarak, "İntihar çözüm değildir, buradan küçük yaşta evlendirilen, şiddet gören tüm kadınlara sesleniyorum. İntihar etmeyin, gelin bize başvurun bizden yardım isteyin" diye konuştu.
Yapılan konuşmadan sonra morg önündeki kadınlar, N.S.’nin cenazesini sloganlar eşliğinde Doğubayazıt’ın Dolaklı köyüne gönderdi.

Bakmadan Geçme