Asimder Halepçe Katliamını Kınadı

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Halepçe Katliamı’nı kınadı.

Yaptığı yazılı açıklamada, 16 Mart 1988 yılında yapılan Halepçe Katliamı’nda resmi rakamlara göre 6 bin 330 kişinin kimyasal gaz kullanılarak katledildiğini ifade eden Ermiş, “Bizler ASİMDER olarak dünyada işlenen orantılı veya orantısız tüm katliamları kınıyoruz. Irkı, dili, dini, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun insanlara yapılan katliamların tümüne karşıyız” dedi.
Yapılan katliamların hala devam ettiğini ve bunun binlerce insanın ölümüne neden olduğunu dile getiren Ermiş, “Bosna Hersek’te, Filistin’de, Çeçenistan’da, Afrika’da, Suriye’de ve Arakan’da günümüze kadar süre gelen katliamlar hala devam ediyor. Libya’da, Mısır’da, Beyrut’ta yapılan katliamların sorumluları aynı zihniyettedir. Değişen hiçbir şey olmadı. Katliamlara göz yumanlar, sessiz kalanlar, Saddam Hüseyin’e kimyasal silahı veya gazı verenler de aynı zihniyet, aynı kişi veya devletlerdir. Onlar sadece insanlığı katlediyorlar. Birleşmiş Milletler (BM) ise sadece seyirci kalmayı tercih etmiştir” ifadelerini kullandı.
Katliamların durması için BM’nin yeniden oluşması gerektiğini belirten Ermiş, BM’lerin adının değiştirilip ‘İnsan Sevgisi Topluluğu’ adının verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme