Öğrencilere Hijyen ve El Yıkama Eğitimi

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Cevdetpaşa Mahallesi Hacıbekir İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerine ''Kişisel hijyen ve el yıkama eğitimi'' semineri verildi.

Vansesi Haber Merkezi 

Seminerde ''Kişisel hijyen ve el yıkama eğitimi''  önemine değinen İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, sağlıklı bir yaşam için öncelikle çocuklara ayak, tırnak, ellerinin temiz tutmalarını ve yeterli, dengeli beslenmenin önemini anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Seminere İpekyolu Belediye eşbaşkan yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır ve Eğitimciler katıldı. Semineri değerlendiren Unat, "Daha sağlıklı bir gelecek için öncelikle çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle çeşitli seminerler düzenleyerek çocukların sağlıklarını nasıl koruyacakları hakkında bilgilendirme yapıyoruz" dedi.

  İpekyolu Belediyesi'nin Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile ortak çalışmalarını önemsediklerini belirten Nermin Unat, çocuklara sağlıklı bir yaşam için başta ayak, tırnak ve el temizliğini önemini anlatıldığını aktardı. Unat, ayrıca çocuklara yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirme yaptıklarını da kaydetti. Sağlık seminerlerinin bir okulla sınırlı kalmayacağını belirten Unat, ''Kişisel hijyen ve el yıkama eğitimi'' projesinin  ipekyolu ilçesindeki bütün  birinci sınıf öğrencilerini kapsayacağını  dile getirdi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı seminerin ardından okuldaki lavabolara sıvı el sabunları bırakılarak dengeli beslenmeyi anlatan broşür dağıtıldı.

Bakmadan Geçme