Tuşba'dan 20 Bin Aileye Yardım

Van’ın Tuşba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), yeni binasıyla daha iyi hizmet verirken, 20 bin aileye ise yardım ettiği belirtildi.

Daha önceleri İpekyolu ilçesi sınırlarında bulunan valilik binasının zemin katında hizmet veren Tuşba SYDV, gerek ilçede ikamet eden ailelerin ulaşımda çektikleri zorluklar, gerekse yerin dar olması nedeniyle iyi hizmet verememesinden dolayı yeni bir bina kiraladı. Tuşba Kaymakamlığı ilçe sınırları içerisindeki binaya taşınan SYDV, vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Kiralanan 3 katlı binada daha sağlıklı hizmet veren SYDV, vatandaşlara ulaşım kolaylığının yanı sıra rahatlıkla işlerini görmelerini sağladı. Buraya gelen vatandaşlar, sıra numarası alıp sıralarının gelmesini oturma salonunda oturup bekledikleri için memnun olduklarını belirttiler.
Tuşba Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçede 20 bin 93 aileye yardım yapıldığı açıklandı. Bu ailelerin her gün vakfa geldiklerini ve gerek ulaşım gerekse yığılmaları önlemek için bir an evvel ilçe sınırları içerisinde yeni bir binaya taşınmak zorunda kaldıkları belirtildi. Açıklamada, “Bu civarda tutulabilecek en ucuz yer bu binaydı. Daha önce birçok binaya bakıldı ve fiyatları çok yüksekti. 400 metrekarelik bir alana sahip olan bu bina, 4 bin TL’ye kiralayarak vatandaşların hizmetine sunduk. Bu fiyata tek katlı bir yer dahi bulmak mümkün değildi. Aynı şekilde bir bina bulunursa Aile Destek Merkezi için de tutacağız. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Böyle modern bir binada vatandaşları ulaşım zorluğundan kurtarıp güzel bir yerde ayakta beklemeden oturarak ve sırasını bekleyerek hizmet almalarını sağladık. Vatandaşlarımız için en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme