Van'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 12-23 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ni başarıyla tamamlayan 53 kursiyere sertifikaları verildi.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci; hizmet, mobilya, tekstil ve eğitim gibi farklı sektörlerde iş planı hazırlanması ve iş fikirlerinin projelendirilmesinin yanı sıra bu fikirlerin hayata geçirilebilmesi için başvurulabilecek destek mekanizmalarının işlendiği toplam 72 saatlik eğitimlerin Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde mutat olarak tekrarlanacağını belirtti. DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, “Bu eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Fikirlerinizi hayata geçirip belirli yetkinliklerle sürdürülebilirliğini sağlamak için İş-Kur meslek edindirme kurslarına da katılabilirsiniz. Para kaybedilir, ancak özgüveninizi kaybetmenizi kesinlikle istemiyoruz. Bu eğitimlerin yakın zamanda alanında gerekli becerilere sahip girişimciler çıkarmasını diliyorum” dedi.
KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürü Bilal Emre Yörük ise, “Bu eğitimlerin gerçekleşmesinde bizlere destek sağlayan DAKA’ya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Burada hazırlanan iş planlarına uygun işletmelerin kurulması esas amacımızdır. Van’da şu ana kadar 650-700 girişimciye destek olduk. İşin doğası gereği, bazı girişimcilerimiz başarısız. Ancak, bunların da önüne geçmek için KOSGEB olarak size kapımız her zaman açık, destek vermeye hazırız” dedi.
Sertifika töreni öncesinde söz alan bir kadın girişimci adayı, eğitim öncesinde proje, iş planı ve bütçe gibi kelimelerin kendini çok ürküttüğünü, ancak eğitimden sonra bu konuda özgüven kazandığını ve başarılı olabileceğine ikna olduğunu belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürü Bilal Emre Yörük tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bakmadan Geçme