Kobanili Ailelere Ada Gezisi

Edremit ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kobanili aileler için Akdamar Adası gezisi düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen Akdamar Adası gezisi ve tekne turuna Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, DBP ve HDP ilçe eş başkanları, DBP'li kadın meclis üyeleri ve Kobanili aileler katıldı. Edremit sahil marinasında bir araya gelen yüzlerce kadınla beraber Van Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanlığı’na ait deniz otobüsleriyle Akdamar Adası'na doğru yola çıkıldı. Teknede keyifli anlar yaşayan kadınlar, adaya vardıktan sonra da buradaki tarihi Ermeni kilisesini gezdi. Geziye gelenlerin çoğu ilk defa Akdamar Adası’na geldiklerini ve böylesi bir etkinlik düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Adayı gezen kadınlar, daha sonra erbaneler eşliğinde söyledikleri şarkılarla halay çekti.
Ada gezisine ilişkin kısa bir konuşma yapan HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Gülşah Hakan, Kobani zaferinin tüm Kürt halkına büyük bir gurur kaynağı olduğunu, Kürt kadınları olarak 8 Mart'ta 'Kobani'de direnen kadınla örgütlenelim, yaşamı özgürleştirelim' şiarıyla Kobani zaferinden aldıkları ruhla alanları doldurduklarını ve Edremit KJA Bileşenleri olarak Kobanili aileler ve mahalle meclislerinin üyeleri kadınlarla Akdamar Adası’nda buluşmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Kobanili çocuk korosunun söylediği şarkılarla halay çeken kadınlar, zılgıtlar eşliğinden adadan ayrılırken; Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve DBP'li kadın meclis üyeleri Kobanili kadınlara karanfil vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar.
Edremit Belediyesi, yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında belediyedeki kadın çalışanlar ve aileleri, kadın meclis üyeleriyle buluşmak adına bir yemek programı düzenledi. Programa Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, HDP İlçe Eş Başkanı Gülşah Hakan da katıldı. Programda konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, 8 Mart'ın tarihinin salt bir güne sığdırılacak sembolik bir gün olmadığını; yaşamın tüm alanlarında kadın mücadelesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.
Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan ise, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından eş başkanlar kadınlara karanfil dağıttı.

Bakmadan Geçme