Özgökçe'den Yeşilay Haftası Mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerinin insan ruh ve beden sağlığı üzerinde yaptığı tahribatın herkesçe bilindiğini belirterek, 'Çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi onlara vereceğimiz sağlık bilinciyle mümkün olacaktır' dedi.

Başkan Özgökçe, 1-7 Mart tarihleri arası kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Tuşba Belediyesi olarak sağlıklı nesillerin yetişmesi için başta Gençlik Merkezi ve Meslek Edindirme Kursları olmak üzere birçok sosyal projeyi hayata geçireceklerini kaydetti. Geleceğimizin teminatı olan gençleri ve çocukları tehdit eden madde bağımlılığı belasına karşı farkındalık oluşturmak için ilde bulunan tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Özgökçe, "Madde bağımlılığı, günümüzde bir virüs gibi yayılarak birçok eve girmeye, birçok anne ve babanın canını yakmaya başladı. Madde bağımlılığı artık kurumların tek başına mücadele edebileceği bir konu olmaktan çıktı. Bu sebeple geleceğimizi ve evlatlarımızı madde bağımlılığından koruyabilmek için el ele vermeli, ailelerle ve eğitimcilerimizle koordineli bir şekilde çalışmalıyız. Biz yerel yöneticiler başta olmak üzere madde bağımlılığıyla mücadele için herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi.

“SAĞLIKSIZ NESİL VE TOPLUMLAR HİÇBİR ALANDA BAŞARILI OLAMAZLAR”
Alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerinin insanın ruh ve beden sağlığı üzerinde yaptığı tahribatın herkesçe bilindiğine dikkat çeken Başkan Özgökçe, çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, onlara verecekleri sağlık bilinciyle mümkün olacağını vurguladı. Zararlı madde kullanımının sonuçlarını iyi idrak etmeleri ve gençlere etkili bir şekilde anlatmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Özgökçe, "Unutmamalıyız ki sağlıksız nesil ve toplumlar, hiçbir alanda başarılı olamazlar. Gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak onların sosyal, kültürel ve sportif alanlar içerisinde yer almalarına destek vermeliyiz. Sağlıklı bir gelecek ve sağlıklı nesiller için toplumumuzdaki tüm bireylerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, hepimizin ortak görevi olmalı" ifadelerini kullandı.

“YAŞAM KALİTENİZİ YÜKSELTİN, BAĞIMLI OLMAYIN”
Gençlerin, büyüklerinin yaptıklarını görerek kötü alışkanlıklara yöneldiğinin aşikar olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, "Bu nedenle gençlerimize iyi örnek ve rol model olabilmek için herkes kötü alışkanlıklardan uzak durmalı ve gençlere uyarılarda bulunmalıdır. Huzurlu toplumların oluşması için insanlarımızın fizikken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Bir Hadisinde; ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır’ diye buyuran Peygamberimiz (s.a.v), bizleri 14 asır önce uyarmıştır. Bu sese kulak verilmediği için her gün birçok cinayet, hırsızlık, gasp, trafik kazası içki yüzünden olmaktadır. ‘Yaşam Kalitenizi Yükseltin, Bağımlı Olmayın’ sloganıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak tutmalı ve onların sosyal, kültürel, sportif alanlar içerisinde yer almalarına destek vermeliyiz. Bu düşüncelerle Yeşilay Haftası’nın kutluyor, herkese sağlık ve yaşam dolu bir ömür diliyorum” şeklinde 

Bakmadan Geçme