İpekyolu Belediyesinden 8 Mart Etkinliği

Van’ın İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘Kadın Sağlığı’ konulu bir seminer düzenledi.

Rojhilat Mahallesi Bostaniçi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Şengül Bazdemir, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, DBP'li meclis üyeleri, DTK Sağlık Meclis üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. Burada konuşan DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Şengül Bozdemir, herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser ise, kadınların yaşamın her alanında liderlik görevi yürütmelerine rağmen arka plana itildiğini ifade ederek, ancak bugün Kürt kadının direnişi sayesinde Ortadoğu’da bu tabuların tek tek yıkıldığını kaydetti. Keser, kadının sadece köle statüsünde gören erkek egemen zihniyetin ancak kadının kendini tanımlaması ve mücadelesini geliştirmesiyle yenilgiye uğratacağını aktardı.
Konuşmaların ardından DTK sağlık meclisinden hemşireler Figen Çolakoğlu ve Zehra Koştu; meme kanseri ve rahim ağzı kanseri konulu seminer verdi.
Seminer sonrası katılımcılara kuru pasta ve çay ikram edildi.

Bakmadan Geçme