Gürpınar Belediyesi'nden Kadınlar Günü Etkinliği

Gürpınar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaklaşık 150 kadını Akdamar Adası’na götürdü.

Gürpınar Belediyesi öncülüğünde düzenlenen gezi öncesi kısa bir açıklama yapan Eş Başkan Yıldız Çetin, Kadınlar Günü’nde Gürpınarlı kadınları unutmadıklarını hatırlatarak, “Biz bugünü biraz daha farklı kutlamak istedik. Bunun için de Akdamar Adası’na gitmeyi uygun gördük. Bunun bir nedeni Gürpınarlı kadınların büyük bir bölümünün halen de adaya gitmemiş olması, diğer nedeni de Kadınlar Günü’nü Tamara diyarında, Tamara ile birlikte kutlamak istiyoruz. Ancak şunun da altını çizmeden, burukluğunu yaşamadan geçemiyor insan. Kadın katliamları, kadın kırımları halen de bu ülkenin en temel gerçekliği niteliğindedir. Halen de gün geçmiyor ki sokakta, evde, iş yerinde kadınlar katledilmesin, tacize, tecavüze maruz kalmasın. Bizi asıl üzen nokta ise bunun genelde sevdiklerimiz tarafından gerçekleştiriliyor almasıdır” dedi.
Kadın katliamlarının bu ülkenin ve kadınların bir kaderi olmadığını da hatırlatan Çetin, “İlkin biz kadınlar bunun bir kader olmadığını anlamayı ve bunu kabul etmeliyiz. Sonrasında da bunu çevremize özümsetmeliyiz. 9 ay boyunca karnımızda taşıdığımız, doğurduğumuz, emzirdiğimiz, büyüttüğümüz birinin bir kadını katletmesi ne kadar acı. Görüşünüz, inancınız ne olursa olsun, hangi partiye oy vermek istiyorsanız ona oy verin. Ancak kadın katliamlarına, tacize ve tecavüze karşı birlik olmamız, buna karşı sesimizi yükseltmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından Kadınlar Günü dolayısıyla eş başkanlar Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin adaya gidecek tüm kadınlara karanfiller vererek günlerini kutladılar. Ardından da kadınlar adaya gitmek üzere yola çıktılar.
Adaya ayak basan kadınların sevinçleri görülmeye değerdi. Bol bol hatıra fotoğrafı çeken kadınlar, ada turundan sonra öğle yemeği yediler. Havanın soğuk olmasına rağmen eğlenmekten geri durmayan kadınlar daha sonra ilçeye döndüler.

Bakmadan Geçme