Hocaalı Katliamının Yıldönümü

ASİMDER Doğu ve Güney Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Hocalı’da katliam yapan Sarkısyan’ın uluslararası insan hakları mahkemesinde yargılanmasını istedi.

Açıklamalarda bulunan İrfan Ermiş, 1992 yılında dünyanın gözünün içine baka baka Azerbaycan topraklarını Rus Ordusu’nun desteğiyle işgale kalkışan Ermenistan’ın Karabağ’ı ve yakınlarındaki köyleri, kentler, şehirleri yakıp yıkarken, savunmasız masum insanları da katlettiğini söyledi. Bu işgalin başında bulunan bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkısyan’ın o dönem Ermenistan Savunma Bakanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Ermiş, “Azerbaycan topraklarının işgalinde, Hocalı ve bölgesinde yapılan katliamların bizzat emrini veren kişi şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkısyan’dır.
Bütün dünyanın önünde ‘Türkler bizi katletmiştir, bize soykırım yapmıştır’ iddialarında bulunan Ermeniler; önce eli kanlı, bebek katili olan kendi Cumhurbaşkanlarının elindeki kanı temizlemelidirler. Hocalı’da çoluk çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden önlerine çıkan insanları vahşice katleden, çocukların başını kesip top oynayan, hamile kadınların karınlarını süngüsüyle deşip daha doğmamış çocukları öldüren, yaşlı insanların kulaklarını, burunlarını kesen Ermeniler ve onların eli kanlı Cumhurbaşkanları Serj Sarkısyan, Hocalı soykırımı ile yüzleşmeli ve hesap vermelidir. ASİMDER olarak bebek katili, eli kanlı Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkısyan’ı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet ettik ve Hocalı’da yaptığı katliamın hesabının sorulmasını istedik. Hocalı soykırımının 23. yıl dönümünü andığımız bugünlerde, o gün yapılan vahşetin acılarını bir kez daha yaşamaktayız. İçlerindeki kini, nefreti ve vahşeti Hocalı’da ortaya çıkaran Ermeniler, 1992 yılında olduğu gibi 1915 yıllarında da aynı şekilde bölgemizde katliamlar yaptılar. Osmanlı Devleti’nin zayıf düşmesini fırsat bilen Ermeniler, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve Van’da binlerce masum insanı katlettiler. Hocalı soykırımının 23. yıl dönümünde, o gün orada hunharca katledilen masum, savunmasız insanlarımıza Allah’tan rahmet diler, bu vahşeti gerçekleştiren Ermenileri ve onların Cumhurbaşkanı Serj Sarkısyan’ı lanetliyor ve kınıyoruz. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkısyan, Hocalı’yla yüzleşmeli ve hesap vermelidir’’ dedi.

Bakmadan Geçme